Hoşgeldiniz  

Ataşehir Mayıs Meclisi Yenisahra İmar Planı Tartışmaları İle Tamamlandı

admin | 11 Mayıs 2013 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet A- A+

atasehir_meclis_battalAtaşehir Belediye Meclisi mayıs Ayı toplantısı cuma günü yapılan üçüncü oturumla tamamlanırken, son oturuma Yenisahra ve Barbaros imar planı tartışması damga vurdu.

Recep Kenan/haberinasli.com

Gündemdeki konuların görüşüldüğü Ataşehir Belediye Meclisi’nin mayıs ayı son oturumunda Ataşehir Belediye’sinin bütçesinin kesinleşen borç miktarını öğrenmek için verdiği yazılı soru önergesi ile Erol Dolu’nun Ataşehir Belediyesi’nin dernekler üzerinden siyaset yaptığı iddialarını içeren konuşması ile başladı. Bağımsız Üye Erol Dolu Ataşehir belediyesi tarafından yapılan su dağıtımını da eleştirip Esatpaşa mahallesine verilen su miktarının, yaklaşık Ataşehir’in diğer mahallelerinin tamamı ile aynı olduğunu iddia ederek ”Esatpaşalılar bu suyu ne yapıyor, yıkanıyorlar mı?”diye sordu.

2 Mayıs’ta süresi dolup askıdan inen ve itiraz süreci işleyen 1/5000 ölçek Yenisahra ve Yakın Çevresi Nazım İmar Planı ile ilgili konuşmak üzere söz alan Ak Parti  Meclis Gurup Başkan vekili ve İBB Meclisi Üyesi M. Cevat Arzık; İstanbul Büyükşehir Meclisi’nde 12 Aralıkta kabul edilen 1/5000 ölçek Yenisahra ve Yakın Çevresi Nazım İmar Planı’nın imar komisyonda diğer siyasi partili üyeler ile birlikte değerlendirildiğini, son şekli verilerek, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildiğini iddia etti.

Bölgede 1/5000 ölçek Yenisahra ve Yakın Çevresi Nazım İmar Planı’na itirazların bini bulmadığını iddia eden Ak Parti Grup sözcüsü Cevat arzıkMustafa Cevat Azık; itirazların iddia edildiği gibi 10 binleri geçtiğinin doğru olmadığını ifade etti.
Planın vatandaşlarla yapılmasının doğru olmayacağını ifade eden M. Cevat Arzık, 1/5000 ölçek Yenisahra ve Yakın Çevresi Nazım İmar Planı’nın kötü bir plan olmadığını, çevresindeki bütün büyük projelerle aynı emsalde olduğunu iddia ederek; plandaki eksiklikleri kendilerinin de gördüklerini, kendisinin de planda “İmar Transfer Hakkı” uygulanırken yol, yeşil alan, sosyal ve kültürel donatı alanında kalan yerlerdeki hak kayıplarının düzeltilmesi talebi ile itiraz ettiğini söyledi.

Son olarak soru ve eleştirilere cevap vermek üzere söz alan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, 1/5000 ölçek Yenisahra ve Yakın Çevresi Nazım İmar Planı’na bölge sakinlerinden önemli sayıda itirazın geldiğini ifade ederek; Ataşehir’in İstanbul’un 38 ilçesinden imarı çıkmayan tek ilçesi olduğunu, Yeni sahra ve Barbaros mahallelerinin imarının Ataşehir için ilk olduğunu ve planı hazırlayan İBB Başkanı Kadir Topbaş ve ekibine teşekkür ettiğini belirterek, planın hazırlanırken nerdeyse kendilerinden kaçırıldığını iddia etti.

1/5000 ölçek Yenisahra ve Yakın Çevresi Nazım İmar Planı hazırlanırken görüşlerinin hiç alınmadığını iddia eden Başkan İlgezdi, planın STK’ların muhtarların ve halkın görüşünün alınarak yapılması gerektiğini söyleyerek, artık yapılacak bir şeyin olmadığını, plandaki eksikleri M. Cevat Arzığın da söylediğini belirterek, planı ilçe belediyesinden kaçırmanın kimseye faydası olmadığının görüldüğünü ifade etti. İlgezdi plan ile ilgili önerisinin, mahallelerin içerisindeki otoparkların E 5 (Ankara Yolu) kenarındaki boş alanlara kaydırılması olduğunu, bunun transfer mağduru bir kısım vatandaşın durumlarını düzelteceğini söyledi.

Ak Parti Meclis Üyesi ve Meclis Gurup Başkan vekili ve İBB Meclisi Üyesi M. Cevat Arzık’ın “Halkla birlikte plan yapmak doğru değil.”dediğini hatırlatan Bakan Battal İlgezdi, yapacakları 1/1000 ölçek Yenisahra ve Yakın Çevresi Uygulama Planı çalışması ile bu iddiaları çürüteceklerini, muhtarları, STK’ları, dernekleri ve halkı yanına alarak birlikte plan hazırlayacaklarını, herkesin yapılan plana katık vereceğini ve plandan herkesin haberinin olacağını söyledi.

 

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.