Hoşgeldiniz  

Ataşehir Kent Konseyi 10. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

admin | 06 Kasım 2014 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Genel, Manşet, Özel Haber A- A+

atasehir_kent_konseyi_10Ataşehir Kent Konseyi 10. Olağan Genel Kurulu Ataşehir Novada’daki etkinlik salonunda yapıldı. Genel Kurul’da Haziran  – Ekim 2014 faaliyet raporu okundu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Novada AVM’dek etkinlik salonunda gerçekleştirilen ve Ataşehir Kaymakamı’na Ertuğrul Bilican vekaleten katıldığı Ataşehir Kent Konseyi’nin 10. Olağan Genel Kurulu’na Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı ve Başkanvekili İlhami yılmaz, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Ataşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürü Deniz Kutlu, Ataşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Gürsel Sarımaden, Ataşehir Belediye Meclis Üyeleri Fevzi Ağaçdalı, Süleyman Karadağ,  mahalle muhtarları, STK temsilcileri, Kent Konseyi üyeleri ve Ataşehirliler katıldı.

Divan Başkanlığının Deniz Kutlu’nun yaptığı Kent Konseyi 10. Olağan Genel Kurulu’na İstiklal Marşı ve saygı duruşu sonrası Başkan şerife Özdemir tarafından yapılan açılış konuşması tarafından yapıldı.

Ataşehir stratejik Plan çalışmalarına katıldığı, Evren Sitesi’ndeki kamuya ait yeşil alan la ilgili çalışmalar, Haziran 2014 – Ekim 2014 tarihlerine ait faaliyet raporunun okunması, Ferhatpaşa Ataevi’nde panel katılımı, Çocuk festivaline katılım, Ataşehir Kent Plas etkinliği katılımı, Türkiye kent Konseyi Platformu’ toplantısına katılım, yürütme kuruluna seçildiği Eskişehir’deki Kent Konseyleri Platformu toplantısına katılım, 4. Geleneksel Kürecik Kültür ve Doğa festivaline katılım, IŞİD teröründen kaçanlara yardım kampanyaları, Cumhuriyet Kadınları’nın Eriş Ülgür paneli’ne katılım ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na katılımların ifade edildiği faaliyet raporu okundu.

Turan Dolu, Süleyman Karadağ Mevlana Şahin Acar, ve Hüseyin Gülsoy tarafından söz alınarak düşüncelerin ifade edildiği konuşmalarında Ataşehir’in trafik sorunlarına dikkat çekilerek, Ataşehirlilerin Kent Konseyi’nin çalışmalarına daha fazla katılması temenni edildi.

Ataşehir’deki  STK’ların toplamından oluşan Ataşehir Kent Konseyi’nin  yardım kampanyalarında Ataşehirlilerin ve STK’ların dayanışmasının başlatıldığına dikkat çeken Turan Dolu;  Suruç’a gönderilen TIR’larla Kürtlere, Mardin Kızıltepe’ye gönderilen TIR’larla Ezidilere ve son olarakta Kerkük’e gönderilen TIR’lada Türkmenlere yardım eli uzatarak Ataşehirlilerin terör tehdidi altındaki bütün halkalar yardımda birleştiklerine dikkat çekti.

Finans Merkezi’nin CHP’li Ataşehir Belediyesi’ndan alınarak AKP’li belediyeye peşkeş çekildiğini iddia eden Süleyman Karadağ, Ataşehirlilerin haklarının yendiğini düşündüğü bu konuda ve oto sanayi, hal gibi alanların kent dışına taşınması, buralardan kazanılan alanlardan birine Kaymakmlık ve Belediye Binasının da yer aldığı Hükümet Konağı’nın yapılması çalışmalarında Kent Konseyi’nin inisiyatifi alması gerektiğini söyledi.

Öneri ve destek beklediklerini vurguladığı Okur – Yazar ve Meslek Edindirme alanlarında kendilerine talep gelmesi durumunda talepleri karşılayacaklarını ifade eden Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican 6 yeni okulun açıldığı Ataşehir’in eğitimi ile ilgili verdiği bilgide; 75 bin öğrenci, 6 özel okul ve 78 resmi okul ve toplam eğitim kurumu sayısının 273 olduğunu belirtti.

Kurs ve kursiyerlerin talepleri ile ilgili destek taleplerinin yanında çalışmalarını yürüttükleri ATAFEST festivali düzenlemesi sırasında da Ataşehir Kent Konseyi’nin desteklerini isteyeceklerini ifade eden Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican bu çalışma ile Ataşehir kimliğini öne çıkarmak için çalışacaklarını söyledi.

Ataşehir Kent Konseyi 10. Olağan Genel Kurulu Başkan şerife Özdemir’in konuşması ile tamalandı.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.