Hoşgeldiniz  

Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu

admin | 21 Temmuz 2013 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Türkiye A- A+

SONY DSCAtaşehir İlçe olaması ile birlikte Ataşehir’in ilk Kaymakamı olarak göreve başlayan Ataşehir Kaymakamı Turgut ÇELENKOĞLU, Çayırova Kaymakamlığı’na atandı.

Recep Kenan/haberinasli.com

Vali yardımcısı ve Kaymakamları kapsayan 568 mülki amirin yer değişikliğini ön gören atama kararnamesi Bakanlar Kurulu’nca hazırlanan kararname Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarfından onaylandıktan sonra Resmi Gazete’de yayınlanarak Yürürlüğe girdi.

568 mülki amirin yer değişikliğini ön gören kararname ile Ataşehir’in kaymakamı da değişti. Kurulduğu günden bu yana Ataşehir Kaymakalığı görevini yürüten Turgut ÇELENKOĞLU kararname ile Çayırova Kaymakamlığı’na atanırken; Ataşehir Kaymakamlığı’na Dikili Kaymakamı olarak görev yapan Zafer KARAMEHMETOĞLU atandı.

Mülki İdare Amirleri Atama, Değerlendirme ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ve diğer mevzuat hükümleri uyarınca İçişleri Bakanlığı tarafından her yıl hazırlanarak çıkartılan rutin atama kararnamesi Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül tarafından onaylandı.

Görev sürelerini tamamlayan ya da hizmet ve mazeretleri gereğince kararname kapsamına alınan 568 Mülki İdare Amirinin görev yerleri, liyakat ve kıdemleri dikkate alınarak değiştirilirken, eğitimlerini tamamlayan 65 Kaymakam Adayı Kaymakamlık görevine atandı.

Atama kararnamesine göre; Bakanlık merkezinde görevli 24 mülki idare amirinin görev yerleri değiştirilirken, 14 Kaymakam ve 8 Vali yardımcısı bakanlık merkezinde değişik görevlere getirildiler.

Merkezde görev yapan 2 Mülki İdare Amiri Kaymakamlığa, 4 Mülki İdare Amiri Vali Yardımcılığına, 83 Vali Yardımcısı naklen yer değiştirirken, 43 Vali Yardımcısı Kaymakamlığa, 1 Vali Yardımcısı İl Hukuk İşleri Müdürlüğüne atandı.

263 Kaymakam naklen yer değiştirirken, 62 Kaymakam Vali Yardımcılığına, 6 Kaymakam İl Hukuk İşleri Müdürlüğüne getirildi.

Kararname ile 2 İl Hukuk İşleri Müdürü naklen yer değiştirirken, başka göreve atanmak üzere 4 Mülki İdare Amiri görevlerinden alındı.

Kamu İhale Kurumunda Başkanlık Müşaviri olarak görev yapmakta olan 2 eski Mülki İdare Amiri Hukuk Müşavirliğine atandı.

Ataşehir’in yeni Kaymakamı ise son olarak Dikili Kaymakamı olarak görev yapan Zafer KARAMEHMETOĞLU oldu.
Ataşehir Kaymakamı Zafer KARAMEHMETOĞLU KİMDİR?

1967 yılında Kastamonu İli İnebolu İlçesinde doğdu. İlk-orta ve lise öğrenimini İnebolu’da 1985 yılında tamamladı.

1989 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu.

1990 Yılı Kasım ayında mesleğe, Denizli Kaymakam Adayı olarak başlayan Ataşehir Kaymakamı Zafer KARAMEHMETOĞLU, Mülkiye Müfettişi ve Kaymakam Refikliği stajını tamamladıktan sonra 1991 yılından itibaren sırasıyla; Karaman-Ayrancı, Kırşehir-Mucur ve Sinop-Erfelek ilçelerinde Kaymakam Vekili olarak görev yaptı.1992 yılında 8 ay süreyle İngiltere’de eğitim gördü.1993 yılı Aralık ayında Kaymakamlık Kursunu müteakip Kırşehir İli Boztepe İlçesi Kaymakamı olarak göreve başladı.1995 yılında Erzurum-Tekman Kaymakamlığı’na atanan KARAMEHMETOĞLU, 2 yıl süren bu görev sonrası 1997 yılında Aksaray-Ortaköy Kaymakamı olarak görev yaptı.

1998 yılı sonunda Ağrı Vali Yardımcılığı’na atandı. Burada 1999 yılı Haziran ayından itibaren 4 yıl süreyle Gürbulak Sınır Mülki İdare Amiri olarak görev yaptı. 2003 yılında Düzce Vali Yardımcılığı’na, İki yıl süren bu görevinden sonra 2005 yılında Amasya Vali Yardımcılığı’na atandı. 28 Eylül 2007 yılında Dikili Kaymakamlığı’na atandı. 2007 yılından bu yana Dikili Kaymakamı olarak görev yapan Ataşehir Kaymakamı Zafer KARAMEHMETOĞLU yakın zamanda görevine başlayacak.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.