Hoşgeldiniz  

Ataşehir Çocuk Tiyatroları Festivali Perdelerini Kapadı

admin | 16 Şubat 2015 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Genel, Manşet, Resim Galerisi A- A+

atasehir_tiyatro_festivalAtaşehir Belediyesi tarafından küçük öğrencilere karne hediyesi olarak hazırlanan, “5. Ataşehir Çocuk Tiyatroları Festivali” sona erdi.

Ataşehir Çocuk Tiyatroları Festivali perdelerini bu senelik kapadı

Çocukların tatil zamanlarını kendilerini geliştirebilecekleri sosyal etkinliklerle geçirmeleri amacıyla 27 Ocak’ta başlayan Festival, Tiyatro Tayfa tarafından 15 Şubat Pazar günü sahnelenen “Keloğlan ve Kayıp Eşşeği” isimli oyun ile bu senelik son buldu.

“Yaşasın Tatil Yaşasın Tiyatro” sloganıyla hazırlanan ve şimdiye kadar yaklaşık 40 bin çocuğu tiyatro ile buluşturan Festival kapsamında bu yıl da yaklaşık 10 bin çocuk tiyatro izleyicisi oldu.

Toplam 11 farklı tiyatro oyununu çocuklarla buluşturan Festivalde bazı oyunlar daha çok çocuğun tiyatroyla buluşabilmesi için günde 2 seans oynandı.

Geçen yıl Polonya, Romanya ve Macaristan’dan gelen çocuk tiyatrosu gruplarının katıldığı festivalde, bu yılda İsviçre ve Gürcistan’dan gelen misafir tiyatro grupları ülkelerinin oyunlarını sahneledi.

Her yıl olduğu gibi bu yılda çocukların, yarıyıl tatillerini hem eğlenceli hem de öğretici bir şekilde geçirmelerine katkı sağlandı.

5. Ataşehir Çocuk Tiyatroları Festivali kapsamında; Tiyatro Mie tarafından Bremen Mızıkacıları isimli oyun, İsviçreli Tiyatro grubu Kunos Circus Theater tarafından Oeuf (Yumurta) oyunu, İstanbul Çocuk Sanat tarafından Hansel ve Gretel oyunu, Tiyatro Mavi tarafından Kış Rüyası isimli oyun, Tiyatro Mavi tarafından İyilikler Ülkesi isimli oyun, Tiyatro Mie tarafından Kırmızı Başlıklı Kız oyunu, Gürcistanlı Tiyatro grubu Theater Salute tarafından Cheerful Novels (Neşeli Romanlar) isimli oyun, Derme Tiyatro tarafından Düşlerini Kaybeden Palyaço oyunu, Tiyatro Mie tarafından Alis Harikalar Diyarında oyunu ve Tiyatro Tayfa tarafından da Keloğlan ve Kayıp Eşşeği isimli oyun sergilendi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.