Hoşgeldiniz  

‘Ataşehir Belediyesi’ne Teşekkür Az Kalır’

admin | 27 Mart 2019 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Kültür & Sanat, Manşet A- A+

Ataşehir Belediyesi 10. Tiyatro Festivali 25 Mart Pazartesi “Meçhul Paşa” ile Fatih Koyunoğlu, Erdem Akakçe ve Bülent Çolak MSKM’de tiyatroseverlerle bir araya geldi.

Başarışı performanslarıyla dikkat çeken oyuncular oyun sonunda ayakta alkışlandı.

Oyun sonrası Ataşehir Belediyesi Genel Sanat Yönetmeni Oben Özkal tarafından, oyunculara Ataşehir Belediyesi’nce hazırlanan Çanakkale Zaferi’ni anlatan özel bir kitap takdim edildi.

“Meçhul Paşa”yı arkadaşlarıyla birlikte seyreden Hilal Akarsu Ataşehir Belediyesi tarafından bu yıl onuncusu gerçekleştirilen tiyatro festivali ve kültür sanat etkinlikleri hakkındaki düşüncelerini anlattı.

Akarsu, Ataşehir Belediyesi ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne teşekkür ettiğini belirterek, “Bu akşam seyrettiğimiz ‘Meçhul Paşa’ oyununun biletini dışarıda bulamadığım için seyredememiştim. Yaşadığım ilçede belediyemizin sağladığı imkanlarla, kitap karşılığında aldığım biletle oyunu seyretme olanağı buldum. Bugün buradan oyunun içeriği nedeniyle biraz buruk, ancak oyunu seyretmek olanağı bulduğum için de mutlu ayrılıyorum. Yetkililere teşekkür az kalır, devamını her zaman bekliyoruz,” şeklinde konuştu.

Oyun hakkında…

Toplatılmadığı zamanlarda çıkan Türkiye’nin ilk siyasi mizah gazetesi Marko Paşa’nın serüvenini anlatan hınzır bir neşriyat hikâyesi… Biraz şenlikli, biraz hüzünlü bir orta oyunu… 1946 yılında dönemin en cesur kalemleri Aziz Nesin, Sabahattin Ali, Rıfat Ilgaz ve karikatürist Mustafa Mim Uykusuz’un, kelle koltukta çıkarttıkları, efsanevi Marko Paşa gazetesi sevdasını, bu sevda yüzünden özgürlük yolunda ödenen bedelleri, Marko Paşa’nın meçhule giden yolculuğunu anlatıyor “Meçhul Paşa”…

Hem keder hem neşe var bu yolculukta, tıpkı hayat gibi…

Yazan: Ahmet Sami Özbudak

Yöneten: Emrah Eren

Dekor Tasarım: Barış Dinçel

Işık Tasarım: Yakup Çartık

Müzik: Deniz Bayrak

Koreograf: Gizem Erdem

Yardımcı Yönetmen: Günay Zeki Göker

Sahne Amiri: Uğur Aksu

HABER-FOTO : Kadirİncesu

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.