Hoşgeldiniz  

Ataşehir Belediyesi Koronavirüs Tedbirlerini Artırıyor

admin | 18 Mart 2020 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Genel, Manşet, Sağlık, Üst Manşet A- A+

Ataşehir Belediyesi, Dünya Sağlık Örgütü tarafından dünya genelinde salgın hastalık ilan edilen Korona virüsüne karşı tüm ilçede dezenfekte çalışmalarını sürdürüyor.

Hızla yayılan ve bugüne kadar 7 binin üzerinde can alan korona virüsü nedeniyle tüm etkinlikler iptal edildi.

Ataşehir Belediyesi’nin ilçe çapında gerçekleştirdiği korunma çalışmalarında; okullar, ibadethaneler, parklar, toplu taşıma araçları, belediye hizmet merkezleri, muhtarlıklar, dernek binaları ve vatandaşların yoğun olarak kullandıkları toplumsal alanlar ilaçlanıyor.

Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ilaçlama çalışmalarında vatandaşların kullandığı tüm alanlar özel kıyafetli personel tarafından püskürtme yöntemiyle detaylı bir şekilde ilaçlanıyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin Ataşehir genelinde gerçekleştirildiği çalışmalarda ise yollar yıkanıp, çöp konteynırlarının dezenfekte çalışmaları yapılıyor.  

Ataşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ise 16 Mart gece yarısından itibaren geçerli olan Umuma Açık İstirahat ve Eğlence Yerleri hakkındaki genelge kapsamında işletme denetimlerine çıktı. Haksız fiyat artışını önlemek amacıyla da market, eczane ve medikal ürün satışı yapan işletmelerde fiyat ve etiket denetimleri gerçekleştiriliyor.

Ataşehir Belediyesi Koronavirüs salgınıyla mücadele çalışmaları ile ilgili şu açıklamaları yaptı:

Değerli Ataşehirli vatandaşlarımız, sağlığınız önemsiyoruz. Kalabalık ortamlara girmemeniz için, Belediye binamıza gelmeden de hizmetlerimize; web sitemiz, sosyal medya hesaplarımız veya çağrı merkezimiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ve alınan tedbirler gereği; Umuma Açık İstirahat ve Eğlence Yerleri olarak faaliyet yürüten tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan-düğün salonu, çalgılı-müzikli lokanta, kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları (atari, playstation vb.), her türlü kapalı çocuk oyun alanları (alışveriş merkezi ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine durdurulmuştur.

*Koronavirüs’ün yayılmasını engellemek için 14 kurala uymamız gerekiyor. Alacağımız basit önlemler ile kendimizi ve çevremizdekileri taşıyıcı olmaktan kurtarabiliriz.



Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.