Hoşgeldiniz  

ATAMAD İLK GENEL KURULUNU YAPTI

admin | 13 Haziran 2013 | Ataşehir, Genel, Gündem, Manşet A- A+

3Ataşehir Malatyalılar Derneği (ATAMAD) ilk genel kurulunu üyelerinin yoğun katılımıyla derneğin Küçükbakkalköy’deki merkezinde gerçekleştirdi.

Ataşehir’de yaşayan Malatyalıları bir çatı altında toplamak, Malatyalılar arasında birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmek amacıyla kurulan ATAMAD’ın ilk genel kurulu yapıldı. Derneğin Küçükbakkalköy’deki merkezinde yapılan ilk genel kurula üyelerin yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

ATAMAD Kurucu Başkanı Himmet Kaya, ilk genel kurulun açılış konuşmasında kurucu yönetimin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Kaya, başta Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu ve siyasi partilerin ilçe başkanlarını ziyaret ettiklerini belirterek “Yola çıktığımızda iki kişiydik. Şimdi ise sizlerle birlikte çoğaldık. Bugüne kadar yaptığımız her çalışmada üstün gayret gösteren kurucu yönetim kurulu arkadaşlarıma huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bugün de burada Malatyamız için çalışacak yeni yönetim kurulumuzu seçeceğiz” dedi.

Himmet Kaya tarafından okunan 24 Ocak ve 31 Mayıs dönemine ait faaliyet raporu ile yeni döneme ait tahmini bütçe oybirliğiyle kabul edildi.

İlk genel kurulunu yapan ATAMAD seçime tek liste ile girdi. Oybirliğiyle seçilerek iki yıllık görev yapacak yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu: Himmet Kaya, Şemsettin Gültekin, Muharrem Ödemiş, Kemal Yılmaz, Elif Tezcan, Ömer Özcan, Deniz Kutlu, Ayten Kartal, Muammer Ayvalı, Eylem Özgün Doğan, Hamit Akpınar, Zeynep Yıldırım, Seçkin Balaban, Necati Bozkurt, Derya Ziyanak, Hüseyin Kalender, Şemsettin Değer, Hüseyin Turgut, Muhammer Yılmaz, Emine Sıral… Denetim Kurulu’na ise Hüseyin Gökçek, Metin Yanık ve Duran Yıldırım seçildi.

Dilek ve temenniler bölümünde konuşan Kemal Yılmaz ırk, dil, din ve mezhep ayrımı gözetmeden bir araya geldiklerini kaydederek, yeni yönetimin hayırlı olması dileğinde bulundu. Söz alan kurucu üyelerden Sadık İnci de “ATAMAD’da siyaset konuşulmayacak” denildiğine dikkat çekerek “Ekonomi, siyaset, sağlık, eğitim hayatın gerçekleri, bunları paylaşmak zorundayız. Tabii Malatyalılığımız öncelikli. Konuşalım, tartışalım ama kavga noktasına getirmeyelim. Gerçekleri gündemimize getirmek zorundayız. Konuşmadığımız sürece gündemden de geri kalırız. Evimizde dahi konuşurken, burada konuşmamak… Burada konuşmuyoruz deyip arka odada konuşursak kendimizi kandırmış oluruz. Bunda kötü bir şey yoktur” dedi.

Eğitim gönüllüsü de olan derneğin 10 yaşındaki üyesi Alara Tuncer de söz aldı. Anadolu’da okuyan kardeşleri için yardım topladığını ve onlara gönderdiğini söyleyen Tuncer, bu konuda ATAMAD’tan da destek beklediğini belirtti.

Muharrem Ödemiş de söz alarak ATAMAD olarak aralarında her şeyi konuşmaları gerektiğini belirtip, “Dernek çatısı altında pek çok siyasi partiye mensup arkadaşımız var. Çözmemiz gereken konuları, sorunları konuşalım. Buraya sessiz sinema oynamak için gelmedik. Ortak paydası Malatyalılık ve Ataşehir olan derneğimiz gelecekte pek çok sosyal sorumluluk projelerine imza atacaktır. Farklı siyasi görüşe sahip olabiliriz ama ATAMAD çatısı altında, toplumun tüm kesimlerinde artık vıcık vıcıklaşan bu siyasi kültürü bu tartışmalara taşımayalım. Biz bu kentin, toplumun, ülkenin geleceğiyle ilgili neler yapabiliriz konuşmalıyız. Bu kadar güzel insan bunun için bir araya geldi. Bu halka gittikçe büyüyecek” diye konuştu.

Son sözü de ATAMAD Kurucu Başkanı Himmet Kaya aldı. Kaya, öncelikle kendilerini oy birliğiyle göreve getiren üyelere teşekkür ederek “Biz Malatyalıyız. Malatyalılık kimliği bulunduğu her ortamda kendisine yer bulan; düşünceleriyle, fikirleriyle, çalışmalarıyla yaşadığı yere hizmet eden bir anlayıştır. Yaşadığımız kente yapacağımız projelerle destek olacağız. Ataşehir’de örnek bir dernek olmak düşüncesindeyiz. Biz almak için değil, vermek ve destek olmak için çalışan bir dernek olacağız. Çalışmalarımızla sadece Ataşehir’de yaşayan Malatyalılara değil Malatyamıza da hizmet etmek amacındayız” dedi.

Genel kurul iyi niyet dilekleriyle sona erdi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.