Hoşgeldiniz  

AŞKIN ŞİT “TURNUVANIN ŞAMPİYONU: DOSTLUK”

admin | 01 Ağustos 2016 | Ataşehir, Genel, Gündem, Manşet, Spor, Türkiye A- A+

kimili_futbol_turnuva_askin_sit (1)Kımıli Köyü Futbol turnuvası finalinde şampiyon Tekinlere kupasının verildiği törende konuşan Derneği Başkanı Aşkın Şit, turnuvanın şampiyonun dostluk olduğunu söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ardahan İli Merkez Kımıli Köyü Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin düzenlemiş olduğu birliği, beraberliği, kardeşliği ve dayanışmayı güçlendirmek amacıyla aynı soyadı taşıyanlardan oluşan futbol takımları arasında yapılan futbol turnuvasında Tekinler şampiyon oldu.

kimili_futbol_turnuva_askin_sit (47)

Yeniçamlıca Mahallesi’nde Ataşehir Belediyesi’nin sahasında Kayalar ile oynanan ve oldukça çekişmeli geçen final maçını 7 – 5 kazanan Tekinler şampiyon olarak kupanın sahibi oldu.

Her soyadını temsilen birer kişiden oluşan komitenin organizasyonunu yürüttüğü birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu amaçlayan futbol turnuvası ile ilgili konuşan Dernek Başkanı Aşkın Şit; “ Bu turnuva ile birçok kişi birbirini tanıyarak yeni dostluklar kurdular. Dolayısıyla turnuvanın şampiyonu, kazananı dostluk oldu” dedi.

kimili_futbol_turnuva_askin_sit (3)

Ataşehir Belediyesi’nin Yeniçamlıca Mahallesi’nde bulunan spor tesislerinde Mayıs ayında başlayan ve tek devreli lig usulüyle düzenlenen turnuvada, oynan karşılamalar sonucunda Tekinler şampiyon oldu.

Kımili Köyü Futbol Turnuvasının şampiyonu Tekinler’e şampiyonluk kupasını ve madalyalarını Ataşehir Belediyesi 1.Başkanvekili Sadi Özata, Başkan Yardımcısı Abdullah Der ve KAR-DER Başkanı Orhan Çerkez birlikte verdiler. Dereceye giren diğer takımlara da çiçek takdim edildi.

kimili_futbol_turnuva_askin_sit (38)

Kımıli Köyü Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Aşkın Şit turnuva ile ilgili şu açıklamayı yaptı: “ Köy Derneği olarak ilk düzenlediğimiz ve aileler arası yapılan bir turnuvaydı. 11 takım kurduk ancak 8 soyadlı takım çıkarabildik. Gelecek turnuvada daha hazırlıklı olacağız. İlk olarak düzenlediğimiz bu turnuvada eksik yönlerimiz oldu.  Tüm bu eksik ve acemiliğimize rağmen turnuvanın kazasız belasız geçmesi bizleri sevindirdi.”

kimili_futbol_turnuva_askin_sit (26)

Turnuvanın yürütmesinden 7 kişilik komitenin sorumlu olduğunu kaydeden Aşkın Şit; “Bu turnuva bir buçuk ay sürdü. Puan usulüyle yapılan bu maçlar için oluşturduğumuz komiteye her aileden bir kişi aldık. Her soy isimden bir kişi olmak suretiyle 7 kişiden oluşan bu komite turnuva müddetince sorumluydu. Sevindirici olan turnuvanın kazasız bitmesidir” dedi.

kimili_futbol_turnuva_askin_sit (34)

Köyünün gençlerinin birbirleri ile buluşturduğu için kendisine teşekkür ettiğini ifade eden Kmıli Köyü derneği Başkanı Aşkın Şit düzenledikleri organizasyonla amaçlarını şöyle açıkladı: “ Köyde, İstanbul’da yaşayan ve birbirilerini tanımayan akrabalar var. 120 gen arkadaşımızın birçoğu akrabalarını bu turnuvada tanıdı. Yüzlerce genç turnuvaya katılmak için bizimle iletişime giriyor. Bu buluşmalardan dolayı bize teşekkür ediyorlar. Bu derneğimizin bir başarısıdır. Böylece birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu amaçlayan bu etkinliğimizle istediğimizi yakaladığımızı düşünüyorum.”

kimili_futbol_turnuva_askin_sit (27)

Trnuva sonunda ödül töreninde konuşan KAR-DER Başkanı Orhan Çerkez ise hedeflerinin kardeşliği, dostluğu geliştirerek olduğunu ifade ederek; “Bu etkinliğin amacı kardeşliğimizi, dostluğumuzu geliştirerek gelecek ile ilgili dostluklarımızı inşa etmektir.  Bu konuda emeği geçen, gönül veren tüm siz değerli kımılı köyü hemşerilerime, sporseverlere, dernek başkanı Aşkın Şit’e şahsım ve derneğimiz adına çok teşekkür ediyorum”  ifadelerini kullandı.

kimili_futbol_turnuva_askin_sit (44)

Tekinler’in şampiyon olduğu turnuvada Kayalar ikinci, Şit’ler üçüncü, Şirinler dördüncü oldu. Diğer takımların sıralaması da şöyle; Öztürkler beşinci, Talaylar altıncı ve Şayirler yedinci oldu.

kimili_futbol_turnuva_askin_sit (4)kimili_futbol_turnuva_askin_sit (9)kimili_futbol_turnuva_askin_sit (13)kimili_futbol_turnuva_askin_sit (41)kimili_futbol_turnuva_askin_sit (42)kimili_futbol_turnuva_askin_sit (45)

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.