Hoşgeldiniz  

Aşık Veysel ve Mustafa Kemal İmar Planı Emsali Adil Değil

admin | 14 Şubat 2020 | Ataşehir, Emlak, Genel, Gündem, Kentsel Dönüşüm, Manşet, Özel Haber, Röportajlar, Siyaset, Üst Manşet A- A+

Sadık Semih Kayhan, 2.5 Emsal olan mahallelerinin ortasındaki Aşık Veysel ve Mustafa Kemal mahalleleri imar planlarının 1.75 ve 2.0 emsal verilmesinin adil olmadığını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Deprem riskine, son günlerde yaşanan depremlere dikkat çeken Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan, imar planları üzerinden siyasi hesap yapılmasının doğru olmadığını, vatandaşların rahat uyku uyuyabilecekleri uygulamaların hayata geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

Aşık Veysel ve Mustafa Kemal mahallelerine ait imar planlarında emsal mahalle imarlarına göre düşük emsalde ısrar edilmesini anlamlandıramadığını kaydeden Sadık Semih Kayhan, imar komisyonundaki yetkililerin bu emsalle bölgenin dönüşebileceğini söylediklerini ifade etti.

En kötü planın plansızlıktan iyi olduğuna işaret eden Sadık Semih Kayhan, bölge halkının planın çıkmasına değil, emsaldeki düşük orana itiraz edildiğini kaydetti. Kayhan, vatandaşların plan ile ilgili itiraz hakları olduğunu, planı saklı gizli yapmadıklarını, bilgilendirme büroları açılacağını, vatandaşlardan talep gelirse teknik ve hukuki destek verileceğini belirtti.

2.5 Emsal imar planı olan Ataşehir ve Ümraniye ilçelerinin mahallelerinin ortasında kalan Aşık Veysel ve Mustafa Kemal mahallelerine ait imar planlarının 1.75 ve 2.0 emsal verilmesinin adil olmadığını kaydeden Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan, “daha önce 1.50 ve 1.75 olan emsaller ile 8 ve 10 kat yükseklik değerlerinin 1.75 ve 2.0 emsal ile 10 ve 12 kat olarak değiştirilerek Meclis’te kabul edildiğini, ancak 1.75 emsalin uygulamada 1.40 emsale düştüğünü, 3 bin metrekare üzeri parselde yüzde 20 terki sonrasında 2.0 olan emsal 1.75 emsale düşer. 3 bin metrekare olan arsaya yüzde 20 dışarıdan katarsanız yine emsal 2.0 olmuyor; 1.60 oluyor.

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan, İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) Meclisinde onaylanan Mustafa Kemal ve Aşık Veysel imar planı ile Kayışdağı ve İnönü mahallelerine ait 1/5000 NİP ile ilgili süreci, “10 – 15 gün içerisinde onaylanırsa askıya çıkar, 30 gün askıda kalır. Askı süresinde itirazlar sürer. İtirazlar değerlendirildikten sonra bize gelir. Biz de 1/1000 ölçek uygulama imar planını hazırlarız. Bu süre 1 yıla yakın bir zaman alır” şeklinde aktardı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.