Hoşgeldiniz  

ANKARA SİMURG OYUNCULARINDAN “HAYYAM”

admin | 26 Nisan 2017 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Genel, Gündem, Kültür & Sanat, Manşet A- A+

Melih Yetkin, yazıp oynadığı “Hayyam” oyunuyla 8. Uluslararası Ataşehir Tiyatro Festivali kapsamında Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde sahne aldı.

Melih Yetkin, 75 dakika süren oyun sonrası salonu dolduran seyirciler tarafından uzun uzun ayakta alkışlanırken, MSKM İdari Koordinatörü Tamer Semerci tarafından, Melih Yetkin’e oyun sonrası çiçek takdim edildi.

Melih Yetkin oyun sonrası yaptığı kısa konuşmada, “Oyunumuzu bugüne kadar 100’ün üzerinde sahneledik. Sahnede ben varım, fakat sahne gerisinde de emek veren arkadaşlarım var. Ataşehir’deki tiyatro festivaline uzun süredir geliyoruz. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve çalışma arkadaşlarına, bizi, kulisimizde evimizde hissettirmek için didinen ablalarımıza, danışmadaki, organizasyondaki arkadaşlarımıza, kısaca kültür merkezinde çalışan herkese teşekkür ederiz” dedi.

12.yüzyılda tüm baskılara, haksızlıklara, yoz yobaza inat rubaileri ile sisteme karşı duran Hayyam günümüze geliyor ve ‘sizi izledim ‘ diyerek tüm suskunluğumuzu, yargı sistemimizi, çalan çırpanları, Sivas’taki katliamı, dönenleri, tutuklu gazetecileri, daha hüküm bile giymeden hapiste yargılanmayı beklerken sevdiklerinin cenazelerine dahi katılamayanları anlatıyor bize, o hiç eskimeyen rubaileri eşliğinde…

Oyun ayrıca Nazım Hikmet, Can Yücel, Cemal Süreya, Turgut Uyar şiirlerine de yer veriyor ve Hayyam, hiç susmamış, her adaletsizliğin her haksızlığın karşısında haykırmış bu şairleri modern Hayyamlarımız olarak nitelendirip selam yolluyor.

Ve kadınlar… Hayyam diyor ki kadınlarınız ayağa kalkınca dünya daha yaşanılır olacak. Çünkü en çok anneler üzülür ölümlere, anne olsun olmasın hep kadınlar ağlar katliamlara, adaletsizliklere…

Musa Arslanali’nin yönettiği Hayyam’ı sahneleyen oyuncu Melih Yetkin aynı zamanda oyunun yazarı. Müziği Nedim Yıldız tarafından yapıldığı oyunun ışık düzeni Murat Atmış’a, koreografsi ise Binnaz Dorkip’e ait.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.