Hoşgeldiniz  

Ankara BBB Mansur Yavaş 100 Gününü Değerlendirdi

admin | 03 Ağustos 2019 | İstanbul, Manşet, Siyaset, Türkiye A- A+

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu Saraçhane’de ziyaret eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, görevdeki 100 gününü değerlendirdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Geride bıraktığı  100 günü içerisinde 136 milyonluk tasarrufla gündeme gelen Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Belediye olarak tasarruftan başka seçeneklerinin olmadığını söyledi.

Göreve geldiği ilk 100 gün içerisinde 136 milyonluk tasarrufla gündemde yer alan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Belediye olarak tasarruftan başka seçeneklerinin olmadığının altını çizerek; “Tasarruftan başka yapabileceğiniz bir şey yok. Çünkü birdenbire 10 milyon 700 bin TL kesilmesi gereken metro gelirlerimizden ayda 16-17 milyon kesilmeye başladı.” Dedi.

Kendilerinden önce yapılan bütçede ön görülen gayrı menkul satışının ekonomik koşullar nedeniyle mümkün olmadığının altını çizen Mansur Yavaş, “Bizim yapmadığımız bütçede 3 milyar TL civarında gayri menkul satışı öngörülüyor. Bunun zaten bir kısmına izin verilmediği gibi bu ekonomik ortamda bu gayri menkulleri satma imkanımız da yok. Dolayısıyla Ankaralıya hizmet etmek için, israfı ortadan kaldırmak için tasarruf etmekten ve gelirlerimizi arttırmaktan başka bir çaremiz olmadığını biliyoruz ve bunu yapmaya başladık. İlk 100 günde bunun sonuçlarını aldık.” Diye konuştu.

11 büyükşehir belediye başkanı olarak amaçlarının katılımcı ve şeffaf belediyecilik olduğunu ifade eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Belediyecilik ve yolsuzluk kelimeleri yan yana gelmemesi için,  tarihe gömmek için bütün elimizden gelen yapacağız. Katılımcı, şeffaf bir şekilde inşallah bütün belediye başkanlarımız bu şekilde hizmet ederek Türkiye’ye örnek olmayı hedefliyoruz.” Dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.