Hoşgeldiniz  

ANKA YAPI BÜYÜK ADA’DA FESİH BAŞLADI

admin | 04 Kasım 2015 | Emlak, Genel, Gündem, İstanbul, Kentsel Dönüşüm, Manşet A- A+

Anka Yapi_fesih_Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Bölgesi’nde ilk ruhsat alan ve inşaata başlayan Anka Yapı’ya proje yürüttüğü Büyük Ada maliklerince noter aracılığı ile fesih çekildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Anka Yapı ile kat karşılığı sözleşme imzalayan Büyük Ada maliki vatandaşlar imzalarının üzerinden 4 yıla yakın zaman geçmiş olmasına rağmen işe başlanmamasını gerekçe göstererek fesih çekiyorlar.

Büyük Ada malikleri, firmanın mali yapısı, imzaları tamamlayamaması ve her hangi bir işlem başlamamış olması iddiası ve gerekçeleriyle tek taraflı olarak noter yoluyla sözleşme feshine başladılar.

Fikirtepe Haber’de yer alan haber göre; Fikirtepe’de ilkleri yapan, Fikirtepe’nin bugünkü 4 emsallik kaderinin devamında büyük rol oynayan Anka Yapı, mali yapısının bozulmasından dolayı zor günler geçiriyor.

“4 YIL BEKLENDİ, FAALİYET YOK”

Özellikle Anka Yapı ile kat karşılığı sözleşme imzalayan arsa sahipleri 4 yıl gibi uzun bir süre beklenilmesine rağmen, firmanın kendi arsalarının da bulunduğu Büyük Ada olarak bilinen 2219 dan başlayıp 2234 No.’ya kadar devam eden adalarda firmanın herhangi bir faaliyette bulunmamış olmasından dolayı vatandaşlar sözleşme feshine başladılar.

Vatandaşların daha önce firmaya yaptıkları sözlü uyarılarına rağmen her hangi bir değişikliğin olmaması sebebiyle bugün itibariyle noterden tek taraflı sözleşme fesihlerine başladılar.

ARTIK DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI

FİKİRTEPEHABER.com’a konuşan vatandaşlar ‘’Bizler uzun süredir büyük bir sabırla bekledik. Ancak, firmanın bizim bu iyi niyetimizi görmezden gelerek, bizleri oyalaması karşısında yapacak başka bir şeyimiz kalmadı. Fikirtepe Büyük Ada dört tarafı şantiyelerle çevrili iken bizler burada nasıl yaşamaya devam edelim. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Maddi ve manevi olarak ciddi bir mağduriyet içerisindeyiz. Bu durumu firma görmüyor, bari yetkililer görsün artık!’’ diyerek tepkilerini dile getirdiler.

FESİHE 473. MADDE DAYANAK

Anka Yapı’ya çekilen fesih ihtarında; Türk Borçlar Kanunu’nun yüklenicinin borçlarını düzenleyen 473. Maddesi’ni dayanak gösterdiler.

Fesihe dayanak gösterilen Türk Borçlar Kanunu’nun yüklenicinin borçlarını düzenleyen 473. Maddesinin içeriğinde ne?

Türk Borçlar Kanunu’nun yüklenicinin borçlarını düzenleyen 473. Maddesi:
İşe başlama ve yürütme başlığında; ‘’ Yüklenicini işe başlama zamanında başlamamaıs veya sözleşme hükümlerine aykırı olarak işi geciktirmesi ya da iş sahibine yüklenmeyecek sebeple ortaya çıkan gecikme yüzünden bütün tahminlere göre yüklenicinin işi kararlaştırılan zamanda bitiremeyeceği açıkça anlaşılırsa iş sahibi teslim için belirlenen günü beklemek zorunda olmaksızın sözleşmeden dönebilir’’ hükmü ışığında ve “Tarafınızla akdolunan sözleşmenin sona ermesi – feshi’’ ni düzenleyen yapımcı firmanın iflası veya işbu sözleşmedeki edimlerini ve borçlarını ifa edemeyecek duruma düşmesi arsa malikleri yönünden akdin haklı fesih nedenidir ‘’ hükmü uyarınca tarafınızla akdolunan sözleşmenin imzasında bugüne değin arsa malikleri için artık katlanılması imkansız ve telafisi güç zararların doğduğu ve doğmaya devam ettiği, sözleşme ile yüklendiğiniz borç ve edimlerin tarafınızca yerine getirilmemiş olması sebebi ile huzurdaki fesih bildirimine konu sözleşmenin biz arsa sahiplerince FESHİ ZARURETİ HASIL OLMUŞ VE SÖZLEŞME TARAFIMIZCA FESHEDİLMİŞTİR’’  denilmekte.

Haberde yer alan bilgiye göre; vatandaşlar yazılı ve sözlü iddialarını gerekçe göstererek tüm ada bütünlüğü sağlanıncaya kadar fesih işlemlerine devam edecekleri ifade ediliyor.

Anka Yapi_fesih

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.