Hoşgeldiniz  

Altınkaynak, ‘Uzlaşı İçinde Seçim Süreci Yaşadık’

admin | 21 Kasım 2019 | Ataşehir, Ataşehir CHP, İstanbul, Manşet, Siyaset, Üst Manşet A- A+

CHP İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, 4 bine yakın örgüt üyesinin Ataşehir’e ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakışır bir olgunlukta oy kullanarak kongre delegelerini belirlediğini söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Delege seçimlerinde kadın ve gençlik kotasına azami hassasiyet gösterdiklerini iddia eden CHP İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, demokrasiyi vaat eden bir partinin kendi içinde demokratik mekanizmaları doğru bir şekilde işletmezse inandırıcı olamayacağını kaydetti.

16-17 Kasım tarihlerinde Ataşehir’in 17 mahallesinde yapılan delege seçimlerini değerlendiren CHP İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak; Hangi mahallede hangi listenin kazandığı önemli değil. Sonuçta kazanan Cumhuriyet Halk Partisidir” dedi.

ÖRGÜTÜMÜZ İRADESİNİ ORTAYA KOYDU

Delegasyon seçiminde örgütün iradesini ortaya koyduğunu kaydeden Hakkı Altınkaynak; “Her iki listede yer alan isimler zaten partimizin, örgütümüzün üyeleridir. İradelerini ortaya koydular. Bizde seçim sonunda arkadaşlarımızı arayarak kutladık. Mavi- Beyaz liste olarak bakmıyoruz hepsi bizim üyelerimizdir. Artık bu seçim sürecini atlatıp ülkenin sorunlarına eğilmemiz gerekir” ifadelerini kullandı.

DELEGASYON SEÇİMLERİ VE KONGRE SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİ

İlçe kongresinde yönetimi belirleyecek oy kullanacak delegasyon seçimleri ve sonrasındaki kongre sürecini Recep Kenan aracılığıyla www.itvhaber.com okurları için değerlendiren CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, şu açılamaları yaptı:

“CHP OLARAK DEMOKRASİ KONUSUNDA HASSAS BİR GELENEKTEN GELİYORUZ”

“CHP olarak demokrasi konusunda hassas bir gelenekten geliyoruz. Bizim partimiz 2020 yılında kurultaya giderken 16 ve 17 Kasım da delege seçimlerimizi gerçekleştirdik. Ataşehir’e ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakışır bir olgunlukta 4 bine yakın örgüt üyemiz sandık başına gelerek oylarını kullandı. İlçe yönetimi olarak örgütümüzün son bir ay içerisinde delege seçimlerine doğru giderken iradelerini doğru şekilde yansıtmaları için birkaç tavsiye niteliğindeki görüşlerimiz dışında herhangi bir müdahalemiz söz konusu olmadı.”

UZLAŞI İÇİNDE BİR SEÇİM SÜRECİNİ YAŞADIK

“Uzlaşı içinde bir seçim sürecini yaşadık. Şu ana kadar ciddi bir şikâyet gelmedi. Oy oranı az olan mahallelerde 2, diğer mahallelerde 5 saat ve en büyük mahallemiz olan İçerenköy’de 7 saat sandıklarımızı açık tuttuk ve şeffaf bir şekilde muhalefet eden arkadaşlarımızın da sandık başına oturarak süreci izlemelerini sağladık. Listelere girmeyen arkadaşlarımızın gönül koyma durumları olabilir ama herhangi bir yanlışın olduğunu kimse söyleyemez.  Partisi için çalışan, sokakta ve sandık başlarında olan arkadaşlarımızın kendi aralarında uzlaştıkları listelerle seçime gitmeleri bizim açımızdan önemli ve bundan da her hangi bir sakınca görmedik.”

“KADIN VE GENÇLİK KOTASINA AZAMİ HASSASİYET GÖSTERDİK”

“8 mahallede iki diğer 9 mahallede kendi aralarında anlaşarak tek liste ile seçime gidildi. 400 delege seçimini gerçekleştirirken kadın ve gençlik kotasına azami hassasiyet gösterdik.  Kesinleşen listelerimizi İl Başkanlığımıza göndereceğiz.  Yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla kararlaştıracağımız uygun bir tarihte de ilçe kongremizi gerçekleştireceğiz. Bu kararı İl başkanlığımızla paylaşarak kararlaştıracağız.”

DEMOKRASİ VAAT EDEN PARTİ DEMOKRATİK MEKANİZMALARI İŞLETMEZSE İNANDIRICI OLMAZ

“Türkiye’ye demokrasiyi vaat eden bir parti, kendi içinde demokratik mekanizmaları doğru bir şekilde işletmezse inandırıcı olmaz. Belki bazılarının anlayamayacağı kadar bu mahalle delegelerinin seçimini ve kongrelerimizi gerçekleştiriyoruz. Katılım herkese açık. Delege seçimleri süresince görev alan oy kullanan ve demokrasiye yakışır bir şekilde seçimlerin sona ermesine katkı sunan herkese teşekkür ederim.”

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.