Hoşgeldiniz  

ALS, SMA, MS Ve DMD Hastaları İçin Komisyon Kuruluyor

admin | 06 Şubat 2019 | Manşet, Sağlık, Türkiye, Üst Manşet A- A+

ALS, SMA, MS ve DMD ile kesin tedavisi bilinmeyen diğer hastalıkların, tedavi ve bakımlarında karşılaşılan zorlukların çözümü amacıyla TBMM Araştırma Komisyonu kuruluyor.

Recep Kenan/ithaber.com

TBMM Genel Kurulu’nda, Ak Parti milletvekillerinin verdiği Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS), Spinal Müsküler Atrofi (SMA), Multipl Skleroz (MS)ve DMD hastaları için araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin önerge oylanarak kabul edildi.

ALS, SMA, MS ve DMD ile kesin tedavisi bilinmeyen diğer hastalıkların, tedavi ve bakımlarında karşılaşılan zorlukların çözümü amacıyla TBMM Araştırma Komisyonu kurulması kabul edildi.

ALS, SMA, MS VE DMD HASTALARI İÇİN KOMİSYON KURULUYOR

TBMM Genel Kurulu’nda, Ak Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan ve Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS), Spinal Müsküler Atrofi (SMA), Multipl Skleroz (MS) hastaları için araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin önerge kabul edildi. Meclis Araştırma Komisyonu; ALS, SMA, MS ve henüz tedavisi tespit edilemeyen diğer hastalık türlerine ilişkin mevcut durumun tespit edilip, tedavi ve bakım yöntemlerinin belirlenmesi, hastaların ve yakınlarının problemlerine ilişkin çözüm yöntemlerinin geliştirilerek yaşam kalitelerinin artırılması, toplumda farkındalık oluşturulması ve uluslararası sağlık kuruluşları ile koordineli bir çalışma yürüterek gerekli tedbirlerin alınması amacıyla çalışacak.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.