Hoşgeldiniz  

Alman Öğrenciler Türk El Sanatlarını Öğrendi

admin | 11 Eylül 2019 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Eğitim, Manşet, Üst Manşet A- A+

Kardeş kentler, Ataşehir ve Almanya’nın Monheim belediyelerinin; eğitim, kültür, sanat ve spor alanlarındaki ortak projeleri Ataşehir –Monheim Tasarım Okulunda devam ediyor.

Bu kapsamda Küçükbakkalköy Mahallesi’nde bulunan Ataşehir –Monheim Tasarım Okulu ile Almanya’da bulunan Monheim Sanat Okulu ortaklaşa projeler gerçekleştiriyor. Birlikteliği pekiştirmek için hazırlanan bir tasarım projesinde Türk ve Alman öğrenciler üzerlerinde dostluk yazan çanta ve yastık yüzleri tasarladı.

Ataşehirli öğrenciler birlikte üretecekleri çanta ve yastıkların bir yüzünü Nisan ayında Ataşehir’i ziyarette bulunun Alman öğretmenleriyle tamamladı. Projenin devamında çantaların ve yastıkların diğer yüzlerini tamamlamak için Ataşehirli öğretmen ve öğrenciler Monheim’a gittiler. Birbirinden güzel çantalar ve yastıklar Türk ve Alman öğrencilerin ortak çalışmasıyla tamamlandı. Yastık ve çantalara Türkçe ve Almanca “Dostluk-Freundschaft” kelimeleri işlendi.

Ataşehir’den Monheim’a giden El Sanatları ve İğne Oyası öğretmenleri aynı zamanda geleneksel Türk el işlerini de Alman öğrencilere öğretti. Bu sanatların incelikleri öğrenip atölyeye katılan Alman öğrenciler; bir haftanın sonunda yaptıkları birbirinden güzel takılarla atölyeden mutlu ayrıldılar.

Ayrıca Monheimlı çocuklara kumaştan origami sanatı gösterilerek, çocukların hayal güçleri doğrultusunda üretim yapması sağlandı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.