Hoşgeldiniz  

Alev Coşkun, ‘Cumhuriyetimize Ve Devrimlerimize Sahip Çıkacağız’

admin | 26 Aralık 2012 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Siyaset A- A+

Alev coşkunCumhuriyetçi Halk Partisi Ataşehir İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen “Bir Konu Bir Konuk” söyleşi programının konusu “İsmet İnönü ve CHP”, konuğu ise Alev Coşkun oldu.

Recep Kenan/Ataşehir

Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir İlçe Başkanlığı’nın her hafta düzenlediği söyleşi programına bu hafta CHP’nin her kademesinde görev yapmış parti emekçisi Alev coşkun konuk oldu.

1961 Anayasasını hazırlayan Kurucu Meclis Üyeliği, 1973-1980 arası iki dönem İzmir Milletvekilliği ve Turizm Bakanlığı yapan Alev Coşkun, CHP de 1955’de üyeliği ve gençlik kolu başkanlığından başlayarak birçok kademede görev yaptı.

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı İnci Beşpınar, Ataşehir CHP İlçe yöneticileri ile çok sayıda partili katıldı.

“İsmet İnönü ve CHP” konulu “Bir Konu Bir Konuk” söyleşi programının konuğu Alev Coşkun ; “İnönü’nün ölüm yıldönümünde aldığım bu davetin İstanbul’da da tek olmasının ayrı bir anlamı var.”dedikten sonra, Atatürk’ün silah arkadaşı İsmet İnönü’yü andıkları toplantıyı düzenleyen CHP Ataşehir teşkilatını kutladı.

Atatürk’e saldıramadıkları için İsmet İnönü’ye saldırdıklarına işaret eden Coşkun, İnönü’ye sadırıyorlar ki onu bertaraf ettikten sonra sıra Atatürk’e gelsin.

Alev Coşkun, Atatürk ve İnönü’nün kader birliğinden ayrıntılara yer verdiği konuşmasında, Diyarbakır’da buluşan kaderlerinin bundan sonra hep beraber devam ettiğini söyledi. İnönü’ye ikinci adam denildiğini, bunun doğru olmadığını ifade eden Alev Coşkun Kemal Tahir’in “iki tane birinci adam” benzetmesini gösterdi.

Atatürk’ün çok iyi bir ihtihatci, İsmet İönünü’nün ise devlet adamı olduğunu ve ikisinin de alanlarında birbirlerini tamamlayan birinci adam olduklarını belirtti. Atatürk’ün devrimlerin kararını verip İnönü’ye uygulama kararlılığı kaldığını, İnönü’nün de iyi bir program uygulamacısı olduğunu gösterdiğini söyledi.

Ayrıca İsmet İnönü’nün, Askeri başarıları ile mütareke ve müzakerelerdeki diplomatik başarılarını; ülkeyi İkinci dünya savaşına sokmayarak, Atatürk’ten sonraki devlet adamlığı başarısının da devam ettiğini gösterdiğini ifade etti.

“Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu dünyadaki en büyük devrimlerden biridir” diyen Alev Coşkun, “Cumhuriyetimize ve devrimlerimize sahip çıkma mücadelemize devam edeceğiz” diyerek tamamladığı söyleşisinden sonra katılımcıların soruları cevapladı.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.