Hoşgeldiniz  

Ak Parti’den Yenisahra’da Bilgilendirme Toplantısı

admin | 26 Nisan 2013 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber A- A+

yenisahra_imarAk Parti İlçe Başkanlığı tarafından Yenisahra Mahallesi’nde askıya çıkan 1/5000 ölçekli imar planı hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Recep Kenan/habernasli.com

Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde onaylanarak askıya çıkan 1/5000 ölçekli Yenisahra ve Yakın Çevresi Nazım İmar Planı’nın etkilediği mahalle sakinlerinin kaygılarını yerinde görmek, sorunlarını dinlemek ve çözüm için girişimlerin altyapısını oluşturmak üzere, Yenisahra Mahallesi’nde toplantı düzenlendi. Ak Parti Ataşehir Belediye Meclisi Grup Sözcüsü ve Büyükşehir Meclis Üyesi Mustafa Cevat Arzık, Ak Partili İl genel Meclis Üyesi Abdulkadir Cebecioğlu, Yenisahra ve Barbaros mahalleleri muhtarları Şeref Uzun, Ercan Ersin ve Ak Partili yöneticiler ile çok sayıda imar mağduru Yenisahra ve Barbaros sakini katıldı.

Ataşehir ve Büyükşehir meclis Üyesi M. Cevat Arzık ile İl Genel Meclis Üyesi Abdulkadir Cebecioğlu’nun imar konusunda vatandaşların sorularını cevapladı. İmar konusunda bilgiye ihtiyaçları olduğu gözlenen bölge sakinlerinin, ev ya da arazilerinin akıbeti ile ilgili iyi bir haber umudu ile sorularının cevabını beklediler.

En önemli sorunlarının Yükseklikteki (h) 15 kat sınırı ve transfer hakkındaki kaybın olduğunu söyleyen muhtarlar, belirlenen aksaklıklar ile ilgili itirazların titizlikle yapıldığını, yapılan bu itirazların Büyükşehir tarafından dikkate alınacağına inandıklarını ve Ak Partili yöneticilerden bu kapsamda mahallelilerin sorunlarını Büyükşehir’e iletmek ve anlatmakta desteklerini beklediklerini söylediler.

Yapılan her planın mutlaka bazı sorunları olacağını söyleyen Mustafa Cevat Arzık, kendilerine gelen şikayetlerin en önemlilerinin imar transferinde emsaldeki hak kayıpları ve emsalin düşüklüğü olduğunu tespit ettiklerin ve bunları ilgili birimlere ileterek düzeltilmesini isteyeceklerini söyledi.
Bu hak kayıpları ile ilgili vatandaşların da itiraz etmeleri gerektiğini ifade eden Arzık mülkiyet hakkının anayasa ile güvence altında olduğunu kimsenin zorla evinden çıkartılamayacağını ifade etti.

Yükseklikteki (h) 15 kat sınırının emsalin üzerinde olduğunu söyleyerek ikinci bölümde soruları cevaplayan İl Genel Meclis Üyesi Abdulkadir Cebecioğlu, imar hakkı transferi ile gelenlerle 3 emsale çıkılsa bile, 0,30 oturum ile 15 kat (h) yükseklik sınırının doldurulamayacağını, üzerindeki yapının imar hakkı hesaplamasında etkili olmayacağını ve arsa olarak düşünüleceğini söyledi.

Toplantının bitiği anons edilse de insanlar hala tatmin olmamış halde heyete soru sormaya devam etti. Yoğun sorulara ilgisiz kalamayan Ak Parti temsilcileri uzun süre mahalle sakinlerinin sorularına cevap vermeye devam etti.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.