Hoşgeldiniz  

AK Parti’de değişim rüzgarı!

admin | 02 Eylül 2012 | Genel, Gündem, Manşet, Siyaset, Türkiye A- A+

 MKYK toplantısında, üyelere “MKYK’da kimleri görmek istersiniz?” içeriğinde anket yaptıran Başbakan Erdoğan, milletvekilleri ve kurucular kurulu üyelerine de soracak

AKP’de değişim rüzgarı!

AK Partili kurmaylar VATAN’a değerlendirdi
Şebnem HOŞGÖR imzalı VATAN gazetesinin haberi; son MKYK toplantısında, kurul üyelerine “MKYK’da kimleri görmek istersiniz?” içeriğinde anket formu dağıttıran Başbakan Erdoğan, 5 Eylül’de Genel Merkez’de gerçekleştireceği toplantıda aynı soruyu milletvekilleri ve kurucular kurulu üyelerine soracak.

Erdoğan, görüşlerini aldığı için 5 Eylül’deki toplantıya MKYK üyelerinin katılmasına gerek olmadığını söyledi.

AK Partili kurmaylar, kabine revizyonu için ise Ekim ayına işaret ediyor. Konuya ilişkin VATAN’a değerlendirmelerde bulunan AK Partili kurmaylar, “Kabinede de bir değişikliğin olmasını bekliyoruz. Eğer Sayın Erdoğan revizyon düşünüyorsa bu Ekim’in ilk haftasında yeni üyeleriyle toplanacak ilk MKYK’da ortaya çıkar.

Genel Başkan eğer revizyon düşünüyorsa, MKYK üyelerine kabinede görmek istedikleri isimleri sorar” dediler. AK Parti kurmayları, “Kabine’de kapsamlı bir değişiklik olur mu?” sorusuna ise, “En fazla üçte bir oranında bir değişim olur” karşılığını verdiler.

Bu arada AK Parti, TBMM’yi erken açma düşüncesinden de vazgeçti. AK Parti grup yöneticileri, bunun gerekçesini “Meclis tatile girmeden önce hükümetin 21 tasarı ve teklifin yasalaştırılması yönünde bir talebi vardı. Bu talebin karşılanmasının 15-20 gün süreceğini düşünerek, en kritik yasaları çıkartalım kalanlar için gerekirse Meclis’i erken açalım demiştik. Ancak daha sonra bu düzenlemelerin yasalaşma süreçleri tamamlandı. O nedenle şu anda Meclis’in erken açılmasına gerek yok” dediler. Ancak kulislerde, AK Parti’nin bu kararı yükselen siyasi tansiyon ve kongre sürecini gözününde bulundurarak aldığı konuşuluyor.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.