Hoşgeldiniz  

AK Parti Kurucular Kurulu Listesinde Güncelleme

admin | 23 Temmuz 2019 | Ataşehir Ak Parti, Manşet, Siyaset, Türkiye, Üst Manşet A- A+

Kurucular Kurulu üyeleri arasında yer aldığı AK Parti ile yollarını ayıran bazı isimler silindi. Yenilenen Ak Parti Kurucu Kurulu’nda yer alan 10 isim sayfadaki listeden çıkarıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

AK Parti, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla kurucu listesi ve partinin üst düzey örgütlenmesini yeniledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla güncellenen parti teşkilatına ve vekillere iletilen listede 4 kişi vefat, 6 kişi de istifa nedeniyle kaydı silindi. 4 kişinin de ihraç edildiği listede İdris Naim Şahin, Ali Babacan, İsmail Tatlıoğlu, Mehmet Nail Berzek, Mustafa Öztürk ve Yaşar Öztür istifa ettiler.

KURUCULAR KURULU LİSTESİ GÜNCELLENDİ

Kurucular arasında olmamalarına rağmen listede adı geçen kişilerin de kaldırılması sağlandı. Erdal Öner, Fatma Ünsal, Mehmet Gazioğlu ve Yaşar Yakış’ın ihraç edildiği açıklandı. İnternet sitesinden de kaldırılan bu listeler milletvekilleri ve parti teşkilatına da iletildi.

AK Parti’nin resmi internet sitesinde de, Kurucular Kurulu’nun güncel hali yer aldı. Liste dışı kalan kişilerden Ali Babacan dışındaki diğer isimlerin tamamının, yıllar önce AK Parti ile yollarını ayırdığı veya partiden ihraç edildiği dikkat çekti.

Son günlerde yeni bir oluşum iddiası ile siyasi kulislerde adı geçen Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu ise AK Parti’nin kurucuları arasında yer almadığı biliniyor.

Öte yandan İdris Naim Şahin de MİLAD isimli parti kurmak için istifa ettiği belirtiliyor.

İstifa eden Ak Parti Kurucular Kurulu Üyeleri:

Ali Babacan, İdris Naim Şahin, İsmail Tatlıoğlu, Mehmet Nail Berzek, Mehmet Yaşar Öztürk, Mustafa Öztürk

İhraç edilen Ak Parti Kurucular Kurulu Üyeleri:

Yaşar Yakış, Mehmet Gazioğlu, Fatma Ünsal, Erdal Öner

Ak Parti Kurucular Kurulu Üyeler Listesindeki ilk üç sırada Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Aktaş veAlaattin Büyükkaya isimler yer alıyor. Binali Yıldırım, Orhan Kuzu ve Cemal Kamacı da Kurucular Kurulu Üyeleri arasında yer alıyor

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.