Hoşgeldiniz  

Ak Parti Aday Adayı Muhterem Memiş ‘Ataşehir Altın Şehir’

admin | 18 Kasım 2013 | Ataşehir, Ataşehir Ak Parti, Genel, Manşet, Özel Haber, Resim Galerisi, Siyaset, Yerel Seçim Aday Adayları A- A+

Muhterem MemisAtaşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde adaylık açıklaması yapan Ak Parti Ataşehir Belediye Başkan Aday Adayı Muhterem Memiş ‘Ataşehir Altın Şehir’ dedi.

Recep Kenan/haberinasli.com

İmar, mülkiyet, alt yapı problemi çözülmüş, herkese eşit yakınlıkta bir belediye anlayışı iddiası ile başkanlığa aday olduğunu söyleyen Ak Parti Ataşehir Belediye Başkan Aday Adayı Muhterem Memiş adaylıkta amacının başkanlık rozeti takmak, makama oturmak olmadığını Ataşehir halkına hizmetin hazını yaşamak için aday olduğunu söyledi.

Ataşehir’i iyi bildiğini Yeniçamlıca’da şuyulandırma, Küçükbakkalköy’de, İçerenköy’de  mülkiyet sorunlarına dikkat çeken Memiş, sorunların çözümü ve diğer çalışmalarda Ataşehirlilerin ve teşkilatın taleplerini dikkate alacağını söyledi. Teşkilat terbiyesi içerisinde hareket edeceğinin altını çizen Muhterem Memiş, “Aday kim olursa onun yanında olacağını buradan ilan ediyorum” dedi.

ATAŞEHİR BELEDİYESİ 5 YILDIR “İDARE-İ MASLAHAT” YAPTI

Ataşehir Belediyesi’nin 5 yıldır “idare-i maslahat” yaptığını ve kolay hizmetleri görev olarak seçtiğini iddia eden Muhterem Memiş belediyenin asıl meselelerin üzerine gidemediğini ifade etti. İmar sorununa dikkat çeken Memiş, planlama gibi bir eksiğin giderilemediği, bu konuda vatandaşın önünün açılamadığı iddiasında bulunarak; “2009’da yerel seçimlerde yerinde dönüşüm vaat eden belediye, bu gün hiçbir mahallede gerçek manada yerinde dönüşüm sağlayamamıştır. Ataşehir Belediyesi’nin bu günkü yönetimine en fazla desteği veren mahalleleri şöyle bir dolaşın. Bir bakın bakalım… 5 yıl öncesine göre bir fark var mıdır? Maalesef hiçbir fark görmeyeceksiniz” dedikten sonra;”çünkü yapılan iş “idare-i maslahat”tan ibarettir diye konuştu.

“Bedava su dağıtmak, bedava ulaşım belediyenin görevimidir. Elbette görevidir bunular belediyenin. Ama aslolan vatandaşın bedava suya, bedava ulaşıma ihtiyaç duymamasını sağlamaktır. Siz Ataşehir’de tapu ve mülkiyet sorunlarının çözüldüğüne inanıyormusunuz? Yeniçamlıca mahallesindeki şuyulandırma meselesi 5 yıldır önümüzde durmuyor mu? İçerenköy’de mülkiyet ve yeşil alan problemleri halledilebilmiş mi?” diye soran Muhterem Memiş, Ataşehir’in yer ve sosyo-ekonomik olarak çok iyi yerde olduğunu, arazisinin uygun yapısı olduğunu İstanbul Anadolu Yakası’nın ortasında önemli bir yerde olduğunun altını çizip; “Kıymetini bilirseniz Ataşehir aslında Altın Şehir. Bu altının kıymetini bilmek, bu altını Ataşehirlilere sunmak lazım” dedi.

BAŞKAN OLACAKSAM FARK OLMALI

Ataşehir Belediyesi’nin 5 yıllık sürede 2 milyara yakın bütçesi olduğunu, önemli olanın bu bütçeden Ataşehirlinin ne aldığı olduğun diye konuşan Başkan Aday Adayı Memiş, “Bunu yapamıyorsa eğer ne fark eder başkan ben olmuşum başkası olmuş? Ben belediye başkanı olacaksam bir şeyler fark etmeli. Bir şeyler vermeliyim ekstradan. Eğer oturduğuz makama bir şeyler katmıyorsanız yanlıştasınız. Makam sizi taşıyorsa orada boşuna duruyorsunuz demektir. İşte bu anlattıklarımın gerçekleşe bilmesi için Ataşehir’de Ak Parti’nin belediyecilik vizyonunun hayata geçmesi gerekiyor. Ak Parti’de belediye başkanı olacak arkadaşımın, kardeşimin; vatandaşımın derdini dertlenmesi gerekiyor. Bunu başaramazsak bu günkünden farkı olmaz. İşte bu farkı ortaya koyabilmek adına, sizlerden gördüğüm teşvik ve desteğinizden de cesaret alarak; samimiyetle, gayretle, inanarak, Ak Parti’den Ataşehir Belediye Başkanlığı için aday adayıyım” dedikten sonra, maksadının makam ya da başkanlık rozeti olmadığı, maksadının millete hizmet etmek ve hizmetin hazzını yaşamak olduğunun altını çizdi.

TEŞKİLAT TERBİYESİYLE, ADAY GİBİ ÇALIŞACAĞIM

Aday adaylığı sürecinde teşkilat terbiyesi içerisinde, aday gibi çalışacağını ifade eden Muhterem Memiş, “Partim tarafından aday gösterilmediğim takdirde; aday gösterilen kardeşimin yanında, bütün gücümle yer alacağımı buradan ilan etmek isterim. Aslolan Ak Partili bir belediye başkanının Ak Parti’nin belediyecilik vizyonunu Ataşehir’de iktidara taşımasıdır. Bu günlere gelesiye kadar beraber çalıştığımız; başta 5 yıl ilçe başkanlığımızı yapan Nimetullah Topu kardeşime, çiçeği burnunda İlçe Başkanımız Mustafa Naim Yağcı ve yönetimine, Kadın  Kolları başkanımız pınar Hacıbektaşoğulları ve yönetim kuruluna,  Gençlik Kolu Başkanımız Mustafa Kiraz ve yönetim kuruluna, teşkilat mensuplarımızın tamamına teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Ak Parti Ataşehir Belediye Başkan Aday Adayı Muterem Memiş’in adaylım açıklaması yaptığı kahvaltılı programına; Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Mustafa Naim Yağcı ve yönetimi, Ak Parti Ataşehir Belediye Meclis üyeleri Mustafa Cevat Arzık, Şengül Karslı, Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan ve yönetimi, Ak Parti Ataşehir Belediye Başkan aday adayları Muharrem Ödemiş, Sadi Özata, İlker Altun, Dr. Fatih Togay, Gürbüz Kaya, Dr. Osman Arıkan, Erol İbrahimağaoğlu, Mahalle muhtarları, Giresun İli ve diğer bazı dernek, STK yöneticisi ve temsilcileri, partililer ve çok sayıda Ataşehirli katıldı.

MUHTEREM MEMİŞ KİMDİR?

1962 yılında Giresun’un Gedikli Köyü’nde doğan Muhterem Memiş, İlkokulu köyünde, Ortaokulu Giresun Atatürk ortaokulunda, Liseyi ise Giresun Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Bölümü’nde okuduktan sonra 1980 yılında girdiği Yıldız Teknik Üniversitesi’nden 1984 yılında elektrik mühendisi olarak mezun oldu.

Mesleğe köy elektrifikasyonu çalışmalarına katılarak başladı. 1986-1987 yıllarında askerlik görevini tamamladı. Sonrasında elektrifikasyon alanında çalışmaya devam ederek, çeşitli şehir elektrik şebekelerinin yapımında şantiye şefi olarak görev yaptı. 1991 yılında sanayi sektörüne geçti. Fabrikalarda Bakım ve İşletme mühendisi olarak çalıştı.

1995 yılında yılın da ticaret hayatına başlayan Muhterem Memiş, endüstriyel otomasyon,  orta ve yüksek gerilim elektrik tesislerinin yapımı konularında faaliyet gösteren ailesine ait şirketlerin yönetimini üstlendi.

Ak Parti Ataşehir Belediye Başkan Aday Adayı Muhterem Memiş çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev aldı. Girişimci İş Adamları Vakfı, İnsan ve Medeniyet Hareketi, Yıldız Üniversitesi Mezunları Derneği, Mimar Mühendisler Grubu, Giresun Federasyonu, Ataşehir Giresunlular Derneği, Kızılay Derneği Muhterem Memiş’in çalışmalarına katıldığı ve halen görev aldığı STK’lardan bazılarıdır.

Siyasete; kapatılan bir siyasi Partinin çalışmalarına katılarak başladı. Aynı partinin yönetim kademelerinde görev aldı. Ak Partinin kurulmasından sonra bu partiye katıldı. Ak Parti’nin mahalle teşkilatlarında görev aldı. 2009 yılında Ak Parti’den Ataşehir Belediye Meclis Üyesi seçildi. Aynı zamanda Ak Parti Ataşehir İlçe Teşkilatı’nda İlçe Başkan Yardımcılığı,  Siyasi ve Hukuk İşleri Birim Başkanlığı görevlerini yürüttü. Halen Ataşehir Belediye Meclis üyeliği görevini sürdürmekte olan Ak Parti Ataşehir Belediye Başkan Aday Adayı Muhterem Memiş evli ve iki çocuk babasıdır.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.