Hoşgeldiniz  

ABDULLAH DER ‘VATANDAŞI DİNLEMEYEN YEREL YÖNETİCİ DEĞİL’

admin | 14 Ağustos 2017 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Ataşehir CHP, Manşet, Özel Haber, Üst Manşet A- A+

Ataşehir’de Zaralı gençler tarafından düzenlenen ‘Birlik ve Beraberlik Kahvaltısı”na katılan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der, “80’lerde Türkiye’yi bizler yönetiyorduk” dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Geçmişte, 80’li yıllarda birçok belediyenin Cumhuriyet Halk Partili belediyeler olduğunu kaydeden Abdullah Der,  o günlerde siyaset yapan, belediyecilik yapanların, topluma bir şey vermediklerini, insanların sorunlarıyla ilgilenmediklerini söyledi.

BELEDİYELER OY VERENLERE SIRTINI DÖNDÜ

Toplantıda yerel yönetici kimliği ile konuşmak istediğini belirten Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der, 80’lerde Türkiye’yi CHP belediyelerinin yönettiğini, o dönem yöneticilerinin topluma bir şeyler vermediğini ifade ederek; “Birliktelik güzel bir şeydir. 80’lerde Türkiye’yi bizler yönetiyorken bu gün bakıyoruz, Türkiye başkalarının elinde. O günlerde siyaset yapan, belediyecilik yapan arkadaşlarımız, dostlarımız gerçek anlamda topluma bir şey vermediler. İnsanlara elini uzatmadılar. İnsanların sorunlarıyla ilgilenmediler. İstanbul’u kim yönetiyordu? Bundan 15 yıl önce Cumhuriyet Halk Partisi yönetiyordu. Birçok belediye Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediyeleriydi. Ben de o dönemde genç yaşlarımda siyaset yapıyordum. İnanır mısınız, kendi belediyemize gidip belediye bakanıyla,  başkan yardımcısıyla ya da bir birim müdürüyle görüşemiyorduk. Böyle olunca, demokrat düşünen arkadaşlarımız baktılar ki oy verdiği yapı kendilerine sırtını dönüyor. Gerçekten sırtlarını döndüler arkadaşlar. Arkadaşlarımız o partilerden soyutlandılar. Oy vermez duruma geldiler. Sandık başına gitmek yerine köylerine gittiler” dedi.

https://www.facebook.com/rkenan1/videos/1845011065515256/
BAŞKALARI YÖNETİYOR, BU BİZLERİN SUÇU

Abdullah Der konuşmasında, “Ama bu gün bir bakıyoruz ki, bizleri başkaları yönetiyor. Okullarımıza bile müdahale ediyorlar. Bu onların suçu değil… Bu bizlerin suçu…” şeklinde konuştu.

BAŞKALARI BİZLERİ YÖNETİYORSA, GEÇMİŞ YÖNETCİLERİN SUÇU

Belediyede kapılarının sonuna kadar açık olduğunu kaydeden Ataşehir Belediye Başkanı Abdullah Der, açkılamalarını “Ben, -bir vatandaş o kapıya gelmişse bir derdi, sıkıntısı vardır- derim. Gelecek bana derdini anlatacak. Ben de onun derdine imkanlarımız dahilinde çözüm bulacağım. Eğer ben o insanı dinlemiyorsam, derdine çözüm bulmuyorsam, benim adım yerel yönetici değil. Biz bu gün Türkiye’de güç elimizde değilse, başkaları bizleri yönetiyorsa, bu geçmişte bizleri yönetenlerin suçudur. Yani sosyal demokrat düşüncedekilerden bizler yönetenlerin suçudur” ifadeleri ile sürdürdü.

ESKİ GÜNLERE DÖNMEK İÇİN BİRLİKTELİĞE, BÜTÜNLÜĞE İHTİYAÇ VAR

Eski günlere dönmek tekrar iktidara gelmek için birlik ve beraberliğin önemine işaret eden Abdullah Der, konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Bizim bu gün o eski günlere dönmek için birlikteliğimize, bütünlüğümüze ihtiyaç vardır. Bu gün de ben burada bunu görüyorum. Çok çalışkan, becerikli, bilinçli bir federasyon başkanınız var. Aynı kurumda da görev yapıyoruz. Ben Federasyon başkanını kutluyor başarısının devamını diliyorum. Gençlerimizi de tebrik ediyorum.”

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.