Hoşgeldiniz  

Abdullah Der: Biz Yerelde Herkesi Kucaklıyoruz

admin | 25 Ekim 2018 | Ataşehir, Ataşehir CHP, Genel, Gündem, Manşet, Özel Haber, Röportajlar, Siyaset, Üst Manşet A- A+

Dostluklarının Ataşehir’in kurulduğu 2009’dan önceye varan Battal İlgezdi’nin her zaman yanında olduğunu kaydeden Abdulah Der, İlgezdi’nin yüzde 55 -60 oy öngörüsüne katıldığını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İttifakların etkilerinin yerelde genel seçimlere göre daha az olduğu değerlendirmesini yapan Abdulah Der, itvhaber.com okurları için Recep Kenan’a verdiği röportajda yerel seçimlerde hizmetin dikkate alınması gerektiğini vurgulayarak; “İnsana insan olarak bakmalıyız. Düşüncesi çok önemli değil. Biz böyle bakıyoruz” dedi.

BİZ ZATEN YERELDE HERKESİ KUCAKLIYORUZ

Recep Kenan ile yaptığı röportajda itvhaber.com okurları için Ataşehir ve ülke gündemini değerlendiren, yerel seçim süreci ile açıklamalar yapan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı ve Belediye Meclis Üyesi Abdullah Der, Ak Parti ve MHP ittifakının yerel seçilmede Ataşehir’e etkisi ile ilgili düşüncelerini; “İttifak tabanda karşılığını bulamayacak. Biz zaten yerelde herkesi kucaklıyoruz. Amaç topluma hizmet değil mi? Biz zaten bu hizmet veriyoruz. Ak Partilisine de MHP’lisine de Saadet partilisine de diğer partililere de bu hizmeti veriyoruz.” Şeklinde açıkladı.

İNSANA İNSAN OLARAK BAKMALIYIZ

İttifakların etkilerinin yerelde genel seçimlere göre daha az olduğu değerlendirmesini yapan Abdulah Der, yerel seçimlerde hizmetin dikkate alınması gerektiğini vurgulayarak; “İnsana insan olarak bakmalıyız. Düşüncesi çok önemli değil. Biz böyle bakıyoruz” dedi.

KADINLARIN PARTİDE OLMASI GEREKİR

Partisindeki kadın adayların ilgisi ile görüşlerini açıklayan Abdullah Der, kişisel görüşünün de partilerinde kadın adayların olması yönünde olduğunu kaydederek; “Kadınların da aday olma hakları vardır. Gelsinler partiye kayıtlarını yaptırsınlar. Çalışmalara katılsınlar. Kadınlar partide ağırlıklı olarak olması gerekir” dedi.

BATTAL İLGEZDİ İLE DOSTLUĞUM, ARKADAŞLIĞIM ATAŞEHİR’DEN ÖNCE

Kendisinin partili olduğun altını çizen ekip içinde yer almış olma yada olmamanın önemli olmadığının altını çizen Ataşehir Belediye başkan Yardımcısı Abdullah Der, Battal İlgezdi ile Ataşehir kurulmadan önce de dostluğunu, arkadaşlığının oluğunu vurgulayarak “Ataşehir kurulurken bizi çağırdı. Beraber çalışalım dedi. 10 yıldır beraber çalışıyoruz. Bu süre içerisinde Ataşehir’e güzel şeyler yaptığımıza inanıyorum. Belediye Başkanımız halkın içinden biri biliyorsunuz. Halkın içinde ve sevilen insan… Ben yanındayım. Belediye Başkanımız burada olduğu sürece ben her zaman yanında olurum.

MESELE SADECE ATAŞEHİR DEĞİL, ÜLKENİN DURUMU ORTADA

Adaylık belirlenmesinin Genel Merkez kararı olduğunun altını çize Abdullah Der, meselenin taşehir meselesinden öte ülke meselesi olduğunu ifade ettiği açıklamasında; “Belediye Başkanımız Aday ve aynı zamanda Belediye başkanımız. Bu, Belediye Başkanı olmazsa çalışmayacağız demek değildir. Genel Merkezimiz kimi takdir görürse… Ben, Battal başkan ile ilgili bir sorun olacağını düşünmüyorum. Olmaması da gerekir. Ataşehir önemli bir yer. Güzel hizmetlere imza attı Battal Başkan. Particilik görevi, bir başka arkadaşımız da aday olsa onunla da çalışmaktır.  Partimiz nerede olursa olsun biz çalışmamıza devam edeceğiz. Çünkü bizim hedeflerimiz var. Mesele sadece Ataşehir meselesi değil. Ülkenin durumu ortada… Hepimiz biliyoruz… İyi gitmiyor. Onun için biz İstanbul’u, Ankara’yı, Adana’yı, İzmir’i ve İstanbul ile Türkiye’nin bir çok yerindeki ilçeleri alıp, partimizi iktidar yapmak istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

ADI GEÇENLER İSTANBUL’U ALACAKLARINA İNANIYORLAR, KENDİLERİNE GÜVENİYORLAR

Abdullah Der, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı ile ilgili ise, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı ile ilgili bir aday henüz belirlenmiş değil. Adaylıkta adı geçen bir çok isim var. Adı geçenlerin hepsi adaylığa birbirinden yakın. Hepsi çalışıyor. Burada isim zikretmeyi doğru bulmuyorum. Diğerlerine de haksızlık yapmış oluruz. Demek ki adaylık için ortaya çıkan arkadaşlarımız İstanbul’u alacaklarına inanıyorlar, kendilerine güveniyorlar. Kim aday çıkartsa partilimizdir; saygı duyarız” ifadelerini kullandı.

ADAYLARIMIZIN HEMŞERİ OLUP OLMAMASI ÖNEMİ DEĞİL

Mustafa Sarıgül’ün Şişli Belediye Başkan Aday Adaylığı ile ilgili konuşan Abdullah Der, adayın nereli olduğunun önemi olmadığını vurgulayıp; “Biz partiliyiz. Adaylarımızın hemşeri olup olmaması önemi değil. Önemli olan insan olsun. Hemşerim olmuş kardeşim olmuş önemli değil.” dedi.

BATTAL BAŞKANIMIZA KATILIYORUM, HEDEFİMİZ YÜZDE 55 – 60’TIR

Yeni dönem 31 Mart 2019 Yerel seçimlerinde aday adayı olan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin “Yüzde 60 oy alırım” iddiaları ile ilgili; “Battal Başkanımız sonuçla ilgili öyle düşünüyorsa bence doğrudur. Bu genel seçim değil. Yerel seçim. Başkanımız yerelde toplum tarafından seviliyor. Güzel hizmetler de yaptı. İnkar etmemek lazım. Hizmeti alan inkar etmemeli. Elini vicdanına koyarak 2009’da Ataşehir’de gördükleriyle bu gün gördüklerinin arasındaki farkı ortaya koyarak, oylarını vermeleri lazım. Battal Başkanımıza katılıyorum, hedefimiz yüzde 55 – 60’tır” şeklinde konuştu.

AK PARTİ – MHP İTTİFAKI TABANDA KARŞILIĞINI BULAMAYACAK

Ak Parti ve MHP’nin ittifakının yerelde tabanı etkileyeceğini düşünmediğini ifade eden Abdullah Der, ittifak ile ilgili görüşünü; “Ben ittifak kararının tabanı etkileyeceğini düşünmüyorum. Kamuoyuna öyle yansıtılıyor ama sonuç öyle olmayacak. Biz 2009’da Başkan Battal İlgezdi aday olurken Mahalle muhtarları ve her partiden kanaat önderleri ile görüşerek yola çıktık. Beraber çalıştık. Şu andaki Meclisimizde de her düşünceden insan var. Bu insanlar bu gün Ak Parti ile ittifak eden MHP görüşünde insanlar değil miydi? İttifak bu insanları bağlayabilir mi? İttifak tabanda karşılığını bulamayacak. Biz zaten yerelde herkesi kucaklıyoruz. Amaç topluma hizmet değil mi? Biz zaten bu hizmet veriyoruz. Ak Partilisine de MHP’lisine de Saadet partilisine de diğer partililere de bu hizmeti veriyoruz.” ifadeleri ile dile getirdi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.