Hoşgeldiniz  

80 BİN ÖĞRENCİ KARNE ALDI, TATİLİ BAŞLADI!

admin | 17 Haziran 2016 | Ataşehir, Eğitim, Genel, Gündem, Manşet, Türkiye A- A+

Atasehir_karne_toren (1)Öğrencisi, öğretmeni ve idarecisi ile 2015-2016 eğitim öğretim yılını tamamlayarak tatile girdi. Ülke geneliyle birlikte Ataşehir’deki 80 bin öğrenci karnelerini aldılar.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir’de, Cemile Besler İlkokulu Bahçesi’nde düzenlenen 2015-2016 eğitim öğretim dönemi kapanış törenine, Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu  ile birlikte; İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Yardımcısı Sadi Özata, Belediye Başkan Yardımcısı İlhami Yılmaz, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ak Parti Ataşehir İlçe Başkan Yardımcısı Nevzat Katırcı, Milli Eğitim Şube müdürleri Cemalettin Saydam ve Ercan Metin, Ataşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Seyfi Güneysu, Ataşehir Eğitim Derneği Başkanı İsmail Dağ, okul müdürleri, öğretmenler, öğrencileri ile velileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende konuşan Cemile Besler İlkokulu Müdür Vekili Cevdet Çelik, okul ve eğitimcilerin, öğrencilerin gelişmesindeki önemine vurgu yaparak; “Bizler, gelişmenize etki eden faktörlerin en etkilisiyiz. Bunun bilincinde olarak birlikte çalıştığımız süre içinde sizlere en iyiyi, en doğruyu ve en güzelini vermeye, yol göstermeye çalıştık.  Hayatınızda bir pencere açıp, temelinize birkaç damla su, ufkunuza bir tutam ışık olduysak ne mutlu bize. Fikirlerinizi demokratik ortamlarda tartışın. Başkalarının fikirlerine saygılı olun. Kendinize güvenin. Bulunduğunuz her yerde sevgiyi, barışı, kardeşliği yeşertin. Hepinizi sevgi ile kucaklıyorum” dedi.

80 bin öğrenci ile öğretmen ve idarecilerden oluşan eğitim ordusunun 2015-2016 eğitim – öğretim yılını tamamladığına işaret eden Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican; “2015-2016 eğitim – öğretim yılını 80 bin öğrencimizle tamamlamış bulunuyoruz.  Başta ATAFEST kapsamında yaptığımız etkinlikler olmak üzere, öğrencilerimizi yetiştirmek için emek sarf eden öğretmen ve yöneticilerimize teşekkür ederim” ifadeleri ile eğitimcilere teşekkür etti.

Konuşmasında, öğretmenlere hitaben; “Cumhuriyetimizin kurucusu M.Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedeflerin ancak eğitimle gerçekleşebileceğini hiçbir zaman unutmamalıyız. Yetiştirdiğiniz ve yetiştireceğiniz öğrencilerinizle her zaman gurur duymalısınız” diyen Ertuğrul Bilican, velilere ise; “Çocuklarınızın tatillerini verimli bir şekilde geçirmeleri için gerekli planlamaları yaparak onlara desteğinizi eksik etmeyiniz” dedi.

Eğitim – öğretim sezonunu tamamlayıp karnelerini alan öğrencilerin tatili hak ettiklerini kaydeden Ataşehir ilçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu; “çocuklarımız 8 aylık bir eğitimden sonra tatili hak ettiler. Sevgili çocuklar,  belki sıcaklardan dolayı tatilde kitap okumayabilirsiniz ama doğayı da okumak bir kitaptır diyerek eğitime katkı sunan herkesi kutluyorum” diye konuştu.

Protokol konuşmaların ardından Cemile Besler İlkokul öğrencilerinin Halk Oyunları ve Modern Dans gösterileri ilgi ile izlendi.

Gösterilerin izlenmesinden sonra, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü, Ataşehir belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün 13 branşta ortaklaşa düzenledikleri Ataşehir Kaymakamlık turnuvalarında dereceye giren okulların yöneticilerine kupaları protokol tarafından takdim edildi.

Cemile Besler İlkokul’unda düzenlenen 2015-2016 eğitim – öğretim yılı kapanış töreninin sona ermesinden sonra protokol, sınıfları ziyaret ederek öğrencilere karnelerini verdiler.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.