Hoşgeldiniz  

8. sınıf öğrencisi derste öğretmenini öldürdü

admin | 26 Eylül 2012 | Genel, Gündem, Manşet, Türkiye A- A+

İzmir’in Karabağlar ilçesinde bir ortaokulda 8. sınıf öğrencisi, derste kadın fen bilgisi öğretmenini bıçaklayarak öldürdü.

Karabağlar ilçesi Eskiizmir semtindeki Nezire Merzeci Ortaokulu’nda 8. sınıf öğrencisi H.K (14), dün geç gelmesi nedeniyle tartıştığı fen bilgisi öğretmeni Sevilay Durukan’ı (40) bugün derste bıçakladı.

Ağır yaralanan öğretmen Durukan, ambulansla Özel Baki Uzun Hastanesi’ne kaldırıldı. 14 yaşındaki öğrenci gözaltına alınarak, Çocuk Polisi Şubesi’ne teslim edildi.

Bu arada, H.K’nın dün Sevilay Durukan’ın dersine geç geldiği ve aldığı geç kağıdını sınıfta öğretmeninin yüzüne fırlatarak müdür yardımcısını ve Durukan’ı “sizi bıçaklayacağım” diye tehdit ettiği öğrenildi.

Bugün ilk dersten çıkarak evine giden ve mutfaktan bıçak alan öğrencinin, annesinin “bıçağı ne yapacağını sorması” üzerine, “kendimi bıçaklayacağım” deyip evden ayrıldığı, annesinin de durumu okula telefonla bildirdiği kaydedildi.

Öğrencinin daha sonra okula yeniden gelerek, ikinci derste fen bilgisi öğretmeni Sevilay Durukan’ı bıçakla yaraladığı bildirildi.

Öğretmenleri sürekli tehdit etmiş

Bıçaklanan öğretmenin yeğeni Hakan Öztüzün, hastane önünde yaptığı açıklamada, H.K’nın sorunlu bir çocuk olduğunu ve daha önce de teyzesini ve diğer öğretmenleri çeşitli defalar tehdit ettiğini öğrendiklerini belirterek, şunları söyledi:
“Öğretmenler defalarca hakkında şikayet dilekçesi vermiş. En son dün teyzemin dersine geç gelmiş, teyzemin istemesi üzerine geç kağıdı alıp tekrar geri dönmüş ve geç kağıdını teyzemin yüzüne fırlatmış. Bunun üzerine aile çağrılmış durum anlatılmış. Çocuk da hem teyzem için hem de müdür yardımcısı için ‘sizi bıçaklayacağım’ demiş. Bugün de ilk derste yine bıçaklamakla tehdit etmiş. Sorun bildirilmesine rağmen ikinci derse girip teyzemi bıçaklamış.”

Olayın ardından öğretmen Sevilay Durukan’ın hastaneye gelerek endişeli bir bekleyiş içerisine giren yakınları ve meslektaşlarının gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi.

Öğretmen kurtarılamadı

8’inci sınıf öğrencisinin bıçakladığı öğretmen Sevilay Durukan kurtarılamadı. Ameliyata alınan iki çocuk annesi Durukan yaşamını yitirdi.

Stargazete – AA

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.