Hoşgeldiniz  

65 Yaş ve Üstü Ataşehirlilere Sıcak Yemek ile Erzak Dağıtımına Devam

admin | 25 Nisan 2020 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Ataşehir CHP, Ekonomi, Genel, İstanbul, Manşet, Siyaset A- A+

Ataşehir Belediyesi, koronavirüs salgını sokağa çıkma kısıtlamasında 65 yaş üstü ile koronik rahatsızlığı olan vatandaşlara erzak ve günlük sıcak yemek dağıtıyor.

Ataşehir Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 65 yaş üstü ile koronik rahatsızlığı olan vatandaşlara, içinde temel gıda malzemelerinin bulunduğu erzak kolileri ve günlük sıcak yemek dağıtmaya devam ediyor.

Ataşehir Belediyesi, “İçinde bulunduğumuz bu zor günleri dayanışmayla, hep birlikte aşacağız. Bereketin sembolü olan Ramazan’da da 65 yaş ve üstü ile ihtiyaç sahibi ailelere gıda kolilerimizi ulaştırmaya devam ediyoruz.” Diyerek; ilçede yaşayan 65 yaş üstü ile koronik rahatsızlığı olan vatandaşların ihtiyaç ve taleplerini karşılamak için yoğun mesai harcıyor.

Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülen çalışmalar kapsamında her gün Ataşehir’in 17 mahallesinde bulunan ihtiyaç sahiplerine erzak yardımları ulaştırılırken bunun yanısıra sıcak yemek ve ekmek dağıtımı da tüm hızıyla devam ediyor.

Günde 2 öğün 4 çeşit yemek hizmeti sunan Aşevi, haftanın beş günü verilen hizmetini haftanın yedi gününe çıkarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım elini uzatıyor.

Ataşehir Belediyesi Aşevi’nde hazırlanan yemekler, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına göre uygun şekilde pişiriliyor. Büyük kazanlarda pişirilen yemekler, büyük bir özenle paketlenerek ihtiyaç sahibi hanelere dağıtılıyor.

Ataşehir’in 17 mahallesinde dağıtılan yardım kolilerinde ise pirinç, makarna, un, zeytinyağı, salça gibi temel gıda ürünleri bulunuyor.

Ataşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Gürsel Sarımaden, “Belediye Başkanımızın talimatıyla kriz merkezimizi oluşturduk. Zaten çalışmalarımız dahilinde ihtiyaç sahipleri belliydi. Kaymakamlığın vefa grubu oluşturmasıyla birlikte ‘evde kal’ çağrılarından sonra talepler çoğalmaya başladı. Sokağa çıkma yasağının olduğu hafta sonu 15 bin ekmek, 4 bin 700 haneye 2 öğün olmak üzere sıcak yemek ve erzak dağıttık. Ataşehir’de yardım götürmediğimiz ev kalmayacak. Komşularımız evde kaldıkça biz kendilerine ulaşacağız. Vatandaşımızı evde tutmak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.