Hoşgeldiniz  

65 Yaş Kovid Kısıtlamasını İhlal Edenlerin Cezası Belli Oldu

admin | 22 Mart 2020 | Genel, Gündem, Manşet, Siyaset, Türkiye A- A+

Koronavirüs (Kovid 19) salgını mücadelesi kapsamında Türkiye genelinde 65 yaş ve üstü ile kronik hastaların dışarı çıkma yasağına uymayanlara 3 bin 150 TL para cezası uygulanacak.

Recep Kenan/itvhaber.com

İçişleri Bakanlığı, Koronavirüs (Kovid 19) salgını nedeniyle yayınladığı genelgeyle Türkiye genelinde 65 yaş ve üstü olanlar ile kronik rahatsızlığı bulunanların ikametlerinden dışarı çıkmalarının, park, bahçe gibi açık alanlarda dolaşmalarının sınırlandırıldığını duyurdu.

DIŞARI ÇIKMA YASAĞI İHLALİNE 3 BİN 150 TL CEZA

Koronavirüs (Kovid 19) salgını nedeniyle Türkiye genelinde 65 yaş ve üstü ile kronik hastaların dışarı çıkma yasağı ihlal durumunda 3 bin 150 TL ceza ve Türk Ceza Kanunu’nun 195’inci maddesine göre TCK 195’e göre suç duyurusunda bulunulacağını öğrenildi.

İHLALDE YASAYA GÖRE 2 AYDAN 1 YILA KADAR HAPİS CEZASI

Suç duyurusunun dayanağı olan TCK’nın 195’inci maddesi “Bulaşıcı hastalıklardan birine yakalanmış veya bu hastalıklardan ölmüş kimsenin bulunduğu yerin karantina altına alınmasına dair yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi, 2 aydan 1 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” içeriyor. Dolayısıyla yasağı ihlal edenler bu yasaya göre 2 aydan 1 yıla kadar hapis cezası da alabilecek.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.