Hoşgeldiniz  

19 Mayıs, Ataşehir’de Resmi Törenlerle Kutlandı

admin | 20 Mayıs 2013 | Ataşehir, Eğitim, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber A- A+

19 mayis_resmi19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Geçlik ve Spor Bayramı Ataşehir Cumhuriyet  Meydanı ve prof.  Faik Somer Güzel sanatlar ve Spor Lisesi’nde düzenlenen resmi törenlerle kutlandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da kurtuluş mücadelesini başlatışının yıl dönümü olan; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Geçlik ve Spor Bayramı, Ataşehir’de düzenlenen resmi törenlerle kutlandı.

Ataşehir’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Geçlik ve Spor Bayramı resmi töreni Saat 10:00 da Ataşehir Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Asılsoy tarafından çelenk sunulup, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

TÖRENDEN FOTOLAR

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir CHP İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak birçok sivil toplum örgütü temsilcisi ve çok sayıda Ataşehirlinin katıldığı resmi çelenk töreninden sonra kutlamalara Ataşehir Prof. Faik Somer Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’nde devam edildi.

Prof. Faik Somer Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’nde Saat 10:30 da Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan, Ataşehir İlçe 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Geçlik ve Spor Bayramı resmi törenine; Ataşehir Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, Ataşehir Garnizon Komutanı Albay Ali Şarlak, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Asılsoy, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Zeki Er, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Okul Müdürü Yahya Turan ile Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Neriman Aydın’ın günün önemini anlatan konuşmaları sonrası okul öğrencileri Duygu Yiğit ve Rana Şahin tarafından, 19 Mayıs konulu sözlerden örnekler verildi.

Prof. Faik Somer Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencisi Zeynep Su Bereket tarafından “Şu Sonsuz koşu” adlı şiir ve Oğulcan Akçe tarafından “gençliğe Hitabe”nin okunması sonrasında bir grup öğrenci “Gençliğin Atatürk’e Cevabı”nı seslendirdi.

Okula ait Yaylı Sazlar ve Çok sesli Koro dinletilerini takiben ödül törenine geçildi. Çeşitli yarışma ve turnuvalarda dereceye girerek ödül almış sporcu öğrencilere Ataşehir Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, Ataşehir Garnizon Komutanı Albay Ali Şarlak ve Ataşehir İlçe Milli eğitim Müdürü Halil Asılsoy tarafından ödülleri verildi.

Ataşehir, Esatpaşa Ticaret ve Meslek Lisesi öğrencilerinden oluşan halk oyunları ekibinin gösterisi ile Ataşehir İlçe 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Geçlik ve Spor Bayramı resmi töreni tamamlandı.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.