Hoşgeldiniz  

10.Ataşehir Çevre Ödülleri Törenle Verildi

admin | 30 Mayıs 2019 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Eğitim, Manşet, Üst Manşet A- A+

Ataşehir Belediyesi tarafından çevre duyarlılığının artırılması amacıyla geleneksel olarak her yıl düzenlenen çevre ödülleri düzenlenen törenle 10’uncu kez sahiplerine verildi.

Ödül töreninde ilk olarak “Üreten Köy Müzikali” isimli tiyatro oyunu sahnelendi. Ardından Anaokulu Atık Pil Toplama Yarışması Ödülleri, İlkokullar ve Ortaokullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması Ödülleri,  Sıfır Atık Okulu Ödülleri ve 10. Geleneksel Maket Yarışması Ödülleri verildi.

Ödül törenine; Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman, Ataşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Sevgi Uluğ, Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ayten Kartal, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ercan Metin, TAP Derneği Teknik Eğitim Sorumlusu Savaş Arna, Deha Biodizel Genel Müdür Nihal Karakuş ve ÇEVKO Vakfı’ndan Kurumsal İletişim Müdürü Dilek Özcanlı Uslu ve Eğitim Şefi Murat Anaç katıldı.

ATIK PİLLER TOPLANDI

Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile TAP Derneği’nin “Geleceğim için atık pil toplar mısın?” sloganı ile bu yıl ikincisi düzenlenen “Anaokulları Atık Pil Toplama Yarışması”nda; 1. Ata Anaokulu, 2. Şehit Öğretmen Nuriye Ak Anaokulu, 3.YA-PA Anaokulu oldu.

İlçedeki tüm okullarda öğrencilere atık pil toplama bilincini aşılamak amacıyla düzenlenen “Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası”nda ise, ödül olarak her 250 kg atık pile karşılık 1 adet tablet verildi. Ayrıca yıl boyunca topladıkları atık pilleri teslim eden öğrenciler tablet, gitar, scooter, paten, mısır patlama makinesi ve kulaklık gibi birbirinden güzel hediyelerin sahibi oldu.

Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası’nda, 1. Cemile Besler İlkokulu, 2. Bahçeşehir Koleji, 3. Ata İlkokulu oldu.

TAP DERNEĞİ YARIŞMASINDA ATAŞEHİR BELEDİYESİ 1.

TAP Derneği’nin düzenlediği atık pil toplama yarışmasında 18 ton atık pil toplayarak İstanbul’un 1.’si Ataşehir Belediyesi oldu.

Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türkiye’deki tüm kamu kuruluşlarında uygulanan “Sıfır Atık Projesi”ne, Ataşehir Belediyesi çeşitli etkinlik ve faaliyetlerde destek oluyor. Bu kapsamda Ataşehir’deki tüm kamu kurumlarına yönelik çalışmalar yapılıyor.

Sıfır Atık Projesi’ne katkı sağlayan okullar arasında düzenlenen yarışmada; İlkokul kategorisinde Ali Fuat Cebesoy İlkokulu, Ortaokul kategorisinde Emlak Konut Ortaokulu, Lise kategorisinde ise Mustafa Kemal Anadolu Lisesi ödül kazandı.

10.GELENEKSEL MAKET YARIŞMASI ÖDÜLLERİ

Her yıl olduğu gibi çevre haftası kapsamında Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından İlkokul-Ortaokul öğrencilerine yönelik 10. Geleneksel Maket Yarışması düzenlendi.

Bu yarışmaya katılan eserler, geri dönüşümlü malzemelerden (cam, kağıt, karton, plastik, kompozit, metal vb ambalaj atığı) yapılmış maketler olup, genç nesillerde çevre bilincinin arttırılması ve ambalaj atıkları hakkında farkındalık yaratılması amaçlandı.

Dereceye giren eserler; en iyi yaratıcılık, en iyi estetik, en iyi konu ve jüri özel ödülü olmak üzere 4 ayrı kategoride ödüllendirilerek hepsi birincilik ödülünün sahibi oldu.

İlkokul Kategorisinde En İyi Yaratıcılık Ödülü “Cingöz’ün Geri Dönüşüm Dünyası” isimli maketle Akşemsettin İlkokulu’na, En İyi Estetik Ödülü “Maket Köpek” isimli maketle Adıgüzel İlkokulu’na, En İyi Konu Ödülü    “Sanal Bağımlılık” adıyla Ata İlkokulu’na, Jüri Özel Ödülü ise “Bandırma Vapuru” adlı maketle Cemile Besler İlkokulu’na verildi.

Ortaokul Kategorisinde ise En İyi Yaratıcılık Ödülü “Dünyanın İki Yüzü” isimli maketle Piri Reis Ortaokulu’na, En İyi Estetik Ödülü “Kadın Heykeli” maketiyle Adıgüzel Ortaokulu’na, En İyi Konu Ödülü “Son Umut (Kum Saati)” adlı maketle Celal Yardımcı Ortaokulu’na,  Jüri Özel Ödülü ise “Dünya’ya El Ver” maketiyle Fenerbahçe Ortaokulu’na sunuldu.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.