Hoşgeldiniz  

10.Ataşehir Belediyesi Tiyatro Festivali Sona Erdi

admin | 06 Nisan 2019 | Ataşehir, Kültür & Sanat, Manşet, Üst Manşet A- A+

Ataşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, 21 oyunun seyircisiyle buluştuğu 10. Ataşehir Tiyatro Festivali, Ankara Simurg Oyuncuları’nın “Parçalanma” oyunuyla sona erdi.

Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen 10. Ataşehir Tiyatro Festivali sona erdi. Ankara Simurg Oyuncuları’nın “Parçalanma” oyunuyla biten 10. Ataşehir Tiyatro Festivali’nde 21 oyun seyirci karşısına çıktı. 4 atölye ve 2 söyleşi programı yapıldı.

Ataşehir Belediyesi tarafından 27 Şubat – 5 Nisan tarihlerinde düzenlenen 10. Ataşehir Tiyatro Festivali perdelerini kapadı.  Onlarca oyuncunun sahne aldığı festival ile birlikte tiyatronun kalbi Ataşehir’de attı.

10.Ataşehir Belediyesi Tiyatro Festivali, Ataşehirlileri bu yıl birbirinden değerli oyunlarla buluşturdu. Festivalde sanatseverler, yaklaşık 40 gün boyunca birçok farklı oyunu izleme fırsatı buldu. Büyük ilgi gören festivalde, Genco Erkal “Merhaba”, Rutkay Aziz “1984 Büyük Gözaltı”, Müjdat Gezen “Eyvallah”, Yasemin Yalçın “Vee Perde”, Sumru Yavrucuk “Leenane’in Güzellik Kraliçesi”, Süheyl ve Behzat Uygur “Marko Paşa”, Haldun Dormen “Küllerin Arasından” adlı oyunlarla izleyicilerin karşısına çıktı.

Festival performansları Mustafa Saffet Kültür Merkezi ile Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü Sahnesi’nde gerçekleştirildi.

Son Oyun Ankara Simurg Oyuncuları Tiyatrosu’ndan

Festival Erdoğan Akduman’ın senaryosunu yazdığı, Melih Yetkin’in yönetmenliğini yaptığı Ankara Simurg Oyuncuları tarafından 5 Nisan Cuma akşamı sahnelenen “Parçalanma” adlı oyunla sona erdi.

Oyunda her şeye karşın sistemin dayattığı alışveriş çılgınlığı ve tüketim çılgınlığının “Parçalanma” aşamasına getirdiği bir evlilik ekseninde yaşanan komik, trajik yaşanmışlıklar anlatılıyor.

Festivalin atölyeler bölümünde; Nilgün Onat ile “Doğal Nefes, Doğal Ses” atölyesi, Erdal Taçyıldız ile “Dramatik Yazarlık” atölyesi, Muharrem Uğurlu ile “Oynuyorum O Halde Varım” oyunculuk atölyesi, Ercan Tulunay ile “Lehçe ve Şive” atölyesi düzenlendi.

Festivalin söyleşiler bölümünde; Devrim Evin, Neşet Ertaş Kültürevi’nde, Sühely-Behzat Uygur ise MSKM’de seyircisiyle bir araya geldi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.