Hoşgeldiniz  

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Kutlu Olsun

admin | 10 Aralık 2019 | Ataşehir, Genel, Gündem A- A+

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kutlamaları kapsamında İçerenköy Pazarında bir araya gelen Ataşehir İnsan Hakları Platformu Üyesi bir grup İnsan Hakları konulu basın açıklaması yaptı.

Recep Kenan/itvhaber.com

İçerenköy Pazarı girişinde toplanan Ataşehir İnsan Hakları Platformu üyelerinden oluşan grup yaptığı açıklamada İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’ni ilk olan ülkemizin, sözleşmenin tarafı olduğunu vurgulayarak, bilincinde olunan haklara sahip çıkılması gerektiği vurgulandı.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kutlamaları kapsamında İçerenköy’de yapılan açıklamaya Ataşehir İnsan Hakları Platformu üyeleri, Ataşehir Kent Konseyi üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılmadan sonra Ataşehir İnsan Hakları Platformu üyeleri sırayla Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Bildirgesi’nden maddeler okudular. Grup, açıklamayı yaptıktan sonra dağıldı.

Ataşehir İnsan Hakları Platformu imzasıyla yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“-İnsan neyle yaşar?- diye sormuştu Tolstoy kitabında. İnsan Haklarıyla yaşar. Kimsenin kimseyi ötekileştirmediği, yok saymadığı, hiç kimsenin dini, dili, ırkı, cinsiyeti, cinsel tercihi dolayısıyla ayrımcılığa uğramadığı bir dünya için, insanlık onuru için mücadele etmeliyiz.

Birleşmiş Milletler’in kurucu üyelerinden biri olan ülkemiz aynı zamanda İnsan Hakları Bildirgesi’ni ilk onaylayan ülke olmuştur ve insan hakları konusunda önemli sözleşmelerin büyük bölümüne taraf olmuştur.

Koruyucu sistemler insanlar için vardır. Bu sebeple insan hakları ihlallerine karşı mücadele de hepimizin bilincinde olup, haklarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. İnsan hakları savunucularının hapse atıldığı, gözaltına alındığı bir dünyayı kabul etmiyor, barış içinde insanca yaşamak istiyoruz.

İnanç ve kararlılıkla tüm insanların 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Kutlu olsun.”

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.