Hoşgeldiniz  

Yeni Çamlıca’nın Mülkiyet ve İmarı İçin Mücadele Edeceğim

admin | 19 Kasım 2019 | Ataşehir, Manşet, Özel Haber, Röportajlar, Siyaset, Üst Manşet A- A+

Sivas Yıldızeli İlçesi Doğanlı Köyü’nden gelerek yaşamaya başladığı Yeni Çamlıca’ya muhtar seçilen Hasan Özdemir, mülkiyet ve imar sorunlarının çözümü için mücadele edeceğini söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Mülkiyet ve İmar sorunları nedeniyle mahallede hiçbir yatırım yapılamadığını kaydeden Yeni Çamlıca Mahallesi Muhtarı Hasan Özdemir, Recep Kenan aracılığıyla www.itvhaber.com ‘a verdiği röportajda yatırım talepleri ile gittiklerinde mülkiyet ve imar sorunlarını karşısına çıktığını ve yatırıma engel olduğunu ifade etti.

BAŞKANI BATTAL İLGEZDİ’YE VE BELEDİYE ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜR

www.itvhaber.com okurları için Recep Kenan tarafından gerçekleştirilen söyleşide, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye ve belediye çalışanlarına teşekkür eden Hasan Özdemir, mahalle olarak isteklerine her zaman cevap verdiklerini, asfalt, onarım ve temizlik taleplerinin karşılandığını, hizmet alma konusunda ilk sıralarda yer aldıklarını aktardı.

“MÜLKİYET VE İMAR SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN MÜCADELE EDECEĞİM”

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun iş birliği ile Yeni Çamlıca’nın sorunlarının çözüleceğini söylediğini ifade eden Muhtar Hasan Özdemir, imardan sorumlu başkan yardımcısı Sadık Semih Kayhan ile yapacağı görüşme ile gelişmeler hakkında ayrıntılı bilgi alacağını kaydetti. Alacağı bilgiler ışığında Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile de bir görüşme yapmayı istediğini ifade eden Muhtar Özdemir, mahallenin mülkiyet ve imar sorunlarının çözümü için mücadele edeceğini söyledi.

YENİÇAMLICA HALKI İÇİN YARARLI OLAN HER ŞEYE İMZA ATARIM

Seçim çalışmaları sırasında Yeni Çamlıca halkının kendisine; “10 yıldır 2 muhtarımız imar sorununu çözemediler. Siz nasıl çözeceksiniz?” sorusunu yönelttiklerini kaydederek, “Ben vatandaşıma şunu söyledim; komşular, imar sorunu muhtarın çözebileceği bir sorun değil. İmar sorunu, önce Büyükşehir, sonra ilçe belediyesinden geçer. Muhtarın da görev ve yetkisinin olduğu durumlarda sonuna kadar mücadele edeceğimin sözünü verdim. Bir de şu sözü verdim; Yeniçamlıca halkı için yararlı olan her şeye imza atarım. Vatandaşın mağdur olacağı hiçbir şeye imza atmam. Kimse bana bu imzayı attıramaz.” Şeklinde konuştu.

HERKES BURADA GELECEK BEKLİYOR

31 yıldır Yeni Çamlıca Mahallesi’nde yaşadığının altını çizen Muhtar Hasan Özdemir, insanların tırnaklarıyla kazıyarak sahip oldukları yerlerin çocuklarının geleceği olduğunu vurgulayarak; “Herkes burada gelecek bekliyor.  Yeni Çamlıca imara açıldığı zaman herkese çocuğuna ev verebilecek. Yıllarca bu insanlar aç, açık durdu. Çocuklarının geleceğini bu mahallede kurdu.” Dedi.

MAHALLELİ SORUNLARININ ÇÖZÜLMESİNİ BEKLİYOR

Muhtar Hasan Özdemir, www.itvhaber.com ‘a yaptığı açıklamalarda şu ayrıntılara yer verdi:
“Yeni Çamlıca mahallesindeki komşularımızın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan ve ilçe Belediyemiz ve Başkanımız Battal İlgezdi’den beklentileri var. Bu mahallenin sorunlarının çözülmesini bekliyorlar. Ben de bu konuda belediye başkanlarımızın, kurumlarımızın verdiği bilgileri halka aktaracağım. Bunun sözünü veriyorum.”

SORUNU ÇÖZENLER MAHALLEDE ÖLÜMSÜZLEŞİRLER

“Umarım ki; değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu, sorunumuza el atar. İlçe Başkanımız Battal İlgezdi’ye yardımcı olur. Bu sorunu çözer ve mahallede ölümsüzleşirler.”

İMAMOĞLU’NUN ATAŞEHİR’E GELMESİ İLE ÇALIŞMALAR CANLANDI

Yeni Çamlıca Mahalle Muhtarı olarak 3 muhtar birlikte bir dilekçe yazdıklarını belirten Hasan Özdemir, şuyulandırmanın iptal edildiği bilgisini paylaşarak; “İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Ataşehir’e gelmesi ile birlikte tekrar çalışmaların canlandığını anlattılar. Yeniçamlıca Mahallemizin 2020 Haziran ayında öncelikle mülkiyet sorununu çözeceklerini, daha sonra da imarın verileceği sözünü vermişler. İnşallah 2020’nin altıncı ayında mülkiyet sorunu çözülür. Ardından da imarımız verilir. Yeni Çamlıca Mahallesi sakinleri huzura kavuşur.” Dedi.

ATAŞEHİR MUHTARLAR DERNEĞİ BAŞKAN SEÇECEK

Ataşehir Muhtarlar Derneği’nin genel Kurulu’nun önümüzdeki günlerde yapılacağını, yeni seçilen muhtarlar olarak derneğe yeni üye olduklarını, genel kurul için yeni seçilen muhtarların dernek üyelerinin beklendiğini, yapılacak genel kurulda 17 mahalle muhtarı arasından başkanlarını seçeceklerini söyledi.

SİVAS YILDIZELİ DOĞANLI DERNEĞİ TEŞVİK ETTİ

11 muhtar adayından son adaylığını açıkladığını kaydeden Hasan Özdemir, dernekleri olan Sivas Yıldızeli Doğanlı Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği ortak kararı ve teşvikiyle, kazanacağı inancı ile Yeni Çamlıca Mahallesi Muhtar adayı olma kararı aldığını, 6 binin üzerinde evi kapı kapı dolaştığını, sakinlerle bire bir görüştüğünü, oylarını istediğini ve 31 Mart Yerel seçiminde muhtar seçildiğini, Yeni Çamlıca halkına teşekkür ettiğini, minnet duyduğunu aktardı.

28 SANDIKTAN 25’İNDE BİRİNCİ ÇIKARAK SEÇİMİ KAZANDI

Kendisinden çok ailesinin mahalleli tarafından tanındığının altını çizen Muhtar Özdemir, eşi ve 5 çocuğu ile birlikte sandıkların başında çalışmaya başladıklarını, 28 sandıktan 25’inde birinci çıkarak seçimi kazanmasında ailesinin çok büyük payının olduğuna işaret etti. Özdemir 31 Mart seçimlerinde geri kalan 3 sandıkta da ikinci olarak çıktı.

SİVAS YILDIZELİ İLÇESİ DOĞANLI KÖYÜ’NDEN YENİ ÇAMLICA MAHALLESİ’NE

Sivas Yıldızeli İlçesi Doğanlı Köyü doğumlu olan, ilköğrenimini köyünde okuyan Yeni Çamlıca Muhtarı Hasan Özdemir, daha sonra İstanbul’a gelerek çalışma hayatına başlamış. Sivas’tan geldiği Yeni Çamlıca Mahallesi’nde yaşamaya başlayarak, çocuklarına iyi bir gelecek sağlamak ve iyi eğitim alması azmi ile ticarete atılmış. Başarılı bir ticaret hayatı ile ekonomik durumunu düzelterek, hedefi olan çocuklarının iyi bir eğitim almalarını sağlamanın, geleceklerini güvenceye almanın huzuru ile yaşamını sürdürüyor.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.