Hoşgeldiniz  

MEB Uzaktan Eğitimi (EBA) Simülasyonla Anlatılacak

admin | 15 Mart 2020 | Eğitim, Genel, Gündem, Manşet, Türkiye, Üst Manşet A- A+

Uzaktan eğitime ilişkin açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 23-27 Mart’ta yapılacak uzaktan eğitim yöntemiyle ilgili süreci hafta içi simülasyonla anlatılacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 23-27 Mart’ta yapılacak uzaktan eğitim yöntemiyle ilgili süreci hafta içi simülasyonlarla anlatacaklarını belirterek, “Derslerin nasıl izleyeceğini, hangi kanallardan yayın alabileceğinizi, EBA’nın kullanımını örnek videolarla aktaracağız.” ifadelerini kullandı. 

Bakan Selçuk, sosyal medya hesabından koronavirüs nedeniyle alınan önlemler kapsamında, Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarında 6-10 Nisan’da uygulanacak ikinci ara tatilin 16-20 Mart’ta uygulanması, 23-27 Mart’ta da uzaktan eğitim yöntemiyle eğitim öğretime devam edilmesi yönündeki karara ilişkin paylaşımda bulundu. 

Öğrencilerin bugünden itibaren evde bulunacağını, bir sonraki hafta uzaktan eğitimlerin başlayacağını belirten Selçuk, şu açıklamalarda bulundu:

“Ailelerimizin bizimle iş birliği içinde olmaları çok önemli. Biz gerekli altyapıyı ulusal ölçekte sağladık; velilerimizin de katılımıyla eğitimi zenginleştireceğiz. Uzaktan eğitimle ilgili olarak tüm süreci hafta içi size simülasyonlar ile anlatacağız. Derslerin nasıl izleyeceğini, hangi kanallardan yayın alabileceğinizi, EBA’nın kullanımını örnek videolarla aktaracağız.”

EĞİTİM BİLİŞİM AĞI (EBA) İLE UZAKTAN EĞİTİM

EBA kullanımında bütün operatörlerden ücretsiz 3 GB internet erişimi imkanı sağlandığını kaydeden Bakan Ziya Selçuk, daha önce yaptığı açıklamada; “Öğrencilerimizin telafi eğitiminde büyük kolaylıklar sunan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) tümüyle yenilenen yüzüyle bu süreçte de önemli bir rol üstlenerek ders ortamını evlere taşıyacak ve bu konuda öğrencilerimizin eğitiminin uzaktan eğitimle sürmesini sağlayacak. Bu kapsamda, ilk ve orta dereceli tüm okullarımızda haftalık ders programları yeniden yapılandırılarak EBA ile internet üzerinden ve TRT aracılığıyla da televizyon ekranlarından gerekli telafi eğitimi desteği sunulacak. Bununla ilgili olarak hangi teknolojiyle hangi içeriği hangi şekilde vereceğimize ilişkin bir altyapı hazırladık. Öğretim kademelerine göre hangi araç, internet mi, televizyon mu, diğer kanallar mı, tam gün mü, yarım gün mü, 24 saat mi, senkron mu, asenkron mu olacak bunlarla ilgili de tüm altyapı hazırlıklarımız tamamlanmış vaziyette. Bunu sizlerle de paylaşacağız.” İfadelerini kullanmıştı.

Öte yandan Türk Telekom’dan yapılan açıklamada, EBA kullanımına sunacakları 3 GB ücretsiz interneti 5 GB daha artırarak toplamda 8 GB’a çıkardıklarını belirterek, Türk Telekom olarak sistem için internet tanımlamalarına başladıklarını bildirildi.

EBA (EĞİTİM BİLİŞİM AĞI) UZAKTAN EĞİTİM GİRİŞ

EBA’ya; https://giris.eba.gov.tr/EBA_GIRIS/giris.jsp adresi üzerinde E-devlet, Mebbis/ E-okul Bilgileri ile, öğrenci bilgileri ile, açık öğretim bilgileri ile, EBAKOD ya da yurtdışından da erişim sağlanabiliyor.

EBA GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ https://giris.eba.gov.tr/EBA_GIRIS/giris.jsp

EBA (EĞİTİM BİLİŞİM AĞI) NEDİR?

Eğitim Bilişim Ağı olarak tanımlanan EBA, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen bir platformdur.

Amacı ise bilgiye ihtiyaç duyulan tüm ortamlarda her an bilgi teknolojilerinden yararlanarak, eğitim sistemine katkı sağlamaktır. Her sınıf seviyesine uygun içerikleri bilgi ağında oluşturmayı ve geliştirmeyi hedefleyen sistemdir. Milli Eğitim Bakanlığı ve gönüllü içerik paylaşımcıları tarafından hazırlanan birçok dijital bilgi ve kaynak bu platformda yayınlanır. Öğretmenler ve öğrenciler de buiçeriklerden faydalanabilirler.

EBA’da veliler çocukların eğitimini sürekli takip edebilir, ayrıca eğitimin iyileştirilmesi ve katkı anlamında aktif rol alabilirler.

EBA ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

EBA’nın sayfasından e-okul bilgileri ile EBA şifresi alınabilir. Kimlik bilgileri, okul numarası ve güvenlik kodu girilir. Gelen ekranda kullanmak istenilen şifre, telefon no, e-posta ayrıntıları kodlanır. Burada istenen e-posta ve telefon no, olası şifre unutma durumunda kurtarma seçeneği yaratıyor. Şifre aldıktan sonra, profilden hesap ayarları düzenlenebilir.

EBA (EĞİTİM BİLİŞİM AĞI) ŞİFRE YENİLEME

Veliler sadece e-devlet sistemi ile giriş yapabilirler. Öğrenciler ise EBA şifresini yenilenmek için ”şifremi unuttum” alanına giriş yapmalı ve daha önce sisteme giriş yaptıkları e-posta adresinden ya da telefon numarasından yeni şifre talep etmeliler. Şifre yenileme için öğrenmen veya velilerden yardım alınabilir.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.