Hoşgeldiniz  

İki Doktor Kardeş 18 Gün Arayla Koronavirüsten Öldü

admin | 22 Nisan 2020 | Genel, Gündem, Manşet, Sağlık A- A+

Koronavirüs salgınında canlarını ortaya koyarak mücadele eden sağlıkçılardan İzmir’de işyeri hekimi Dr. Nuri İdiz koronavirüs ve ağabeyi Dr. Muharrem İdiz yaşamını yitirdi.

Çin’in Vuhan kentinden dünyaya yayılan ve Türkiye’ye de zor günler yaşatan koronavirüsle mücadele sağlık görevlilerinin özverili katkıları iledevam ederken, ülke genelinde vaka sayısında ikinci sırada yer alan İzmir’de bir acı olay daha yaşandı. 

Kovid 19 tanısı ile tedavi gören İzmir’de işyeri hekimliği yapan Dr. Nuri İdiz koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. İdiz’in ağabeyi Dr. Muharrem İdiz de 1 Nisan günü koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirmişti.

Dr. Nuri İdiz ateş ve nefes darlığı şikayetiyle 26 Mart’ta rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmış, test sonucunun pozitif çıkmasının ardından hızla tedavisine başlanmış ve 6 Nisan’da yoğun bakıma alınmıştı. İdiz önceki akşam yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG) hesabından yapılan açıklamada, “Nuri İdiz… İzmir’de iş yeri hekimi…26 Mart’tan beri tedavi gördüğü hastanede koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Ağabeyi Dr. Muharrem İdiz’i de 1 Nisan’da kaybetmiştik. Ailesine ve sağlık emekçilerine başsağlığı diliyoru” denildi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.