Hoşgeldiniz  

Ertuğrul Bilican, ‘Kapasite Artırımına Gittik’

admin | 20 Eylül 2018 | Ataşehir, Eğitim, Gündem, Manşet A- A+

İsteyen öğrencinin istediği okula yerleşeceğini kaydeden İlçe MEM Ertuğrul Bilican, ağırlıklı olarak Anadolu liseleri olmak üzere kapasite artırımına gittiklerini söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ertuğrul Bilican, ikili öğretim yerine mesleki liseleri Anadolu’ya dönüştürerek dönüşüm yoluyla kapasite artırımına gidildiğini kaydetti.

İsteyen öğrencinin istediği okula yerleşeceğini kaydeden İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, ağırlıklı olarak Anadolu liseleri olmak üzere kapasite artırımına gittiklerini, Anadolu lisesi isteyen öğrencinin Anadolu lisesine, Meslek isteyenin meslek lisesine yerleşeceğini söyledi.

Ertuğrul Bilican, ikili öğretim yerine mesleki liseleri Anadolu’ya dönüştürerek dönüşüm yoluyla kapasite artırımına gidildiğini kaydetti. İkiliye gitmeden, planlamayla kapasite artırımına gittiklerini vurgulayan Bilican, İmam hatiplerde Türkiye genelinde olduğu gibi boşluk olmadığını, ortalamanın üzerinde doluluğa ulaştıklarını kaydetti.

Ders kitapları ile ilgili de açıklama yapan Ertuğrul Bilican, “Türkiye’de çok tartışılan konu olan ders kitaplarında, depomuza gelen kitapların tamamı okullara ulaştırılmış oldu. Biz depomuzun fotoğrafını bakanlık ve il müdürlüğümüze gönderdik” dedi.

ANADOLU LİSELERİNE KAPASİTE ARTIRIMINA GİTTİK

Lise yerleştirmeleri ile ilgili son durum hakkında basına bilgi veren Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, sürecin sonunda öğrencilerin istediği okula yerleşmiş olacağını ifade ederek, “Nakil sürecinden sonra ilk yerleştirmeler Bakanlık tarafından sınavlı tabi ve mahalli yerleştirmeye tabi liselere ilk yerleştirmeden sonra 4 tane de nakil süreci yaşandı. Eylül ayı içerisinde, 11-14 Eylül tarihleri arasında da ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından hiç yerleşemeyen öğrencilerin başvurularını alıp yerleştirilmesi takvime uydurulmuştu. Biz başvuruları aldık. Başvuruları aldığımızda, kontenjanları dolan Anadolu liselerine talebin yine devam ettiğini gördüğümüz için kapasite artırımına gittik. Planlamamızı yaptık. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bakanlığa sunuyoruz. Bakanlıktan da kapasite artırım talebimize olumlu cevap geleceğini bekliyoruz” dedi.

KAPASİTE ARTIRIMI İLE İLGİLİ ÇALIŞMA YAPTIK

11 Eylül’e kadar hiçbir okula yerleşememiş öğrencilerin hızlı bir şekilde tercih ettiği okullardan birine yerleştirme işlemi tamamlanmış olacak. Bizden de kapasite artırımı ile ilgili çalışma yaptığımızı bildirmemiz istendi. Herkesi tercihlerinden birine, tercihen de ilk tercihlerine yerleştirmeye çalışacağız. Asıl hedefimiz tercih listesinde ilk yazdıkları kula yerleşmelerini sağlamak.

OKULLARIN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAŞINA YETİŞTİRİLMESİ İÇİN ÇABA HARCADIK

İnşaatı devam eden okullar ile birlikte Ataşehir’deki okulların fiziki durumları hakkında da bilgi veren Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, yıkılıp yapımı devam eden TEB Ataşehir Ortaokulu, Hasan Akan Ortaokulumuzda deprem güçlendirmesi kapsamındaydı. Yer teslimi, takvime göre kasım ayıydı. Biz Kasım ayından önce, eğitim-öğretim yılı başına yetiştirilmesi için çaba harcadık.  Bir okulda iki, bir okulda bir haftalık sapmamız olacak. TEB Ataşehir iki hafta, Hasan Akan bir hafta sonra oklularına geçmiş olacak. Ak Şemsettin İlkokulu Kasım ayında bitiyor. İkili öğretim okulumuzda bitecek.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.