Hoşgeldiniz  

‘Emeklilerin Promosyonlarını Hemen Ödeyin’

admin | 20 Eylül 2016 | Ataşehir CHP, Ekonomi, Genel, Gündem, Manşet, Siyaset, Türkiye A- A+

emekliye-promosyon-odensinCHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, ‘Arap Saçı’na dönen emekli promosyonlarının bir an önce verilmesi gerektiğini ifade etti.  ‘Emeklilerin Promosyonlarını Hemen Ödeyin’

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile bankalar arasında emeklilere aylıkları karşılığında belli bir miktar promosyon verilmesi için yürütülen görüşmeler henüz sonuca ulaşmadı. AKP’nin seçim beyannamesine de giren promosyon ücretinin daha önce yapılan açıklamalar doğrultusunda kesin belirleneceği tarih olarak Haziran ayının belirlendiğini söyleyen Yarkadaş, ‘Ne yazık ki bu e

Ekim ayı itibari ile anlaşma yapılamadı. Emeklilerimiz bir bayramı daha buruk geçirdi’ ifadelerinde bulundu.

‘EMEKLİNİN BELİ BÜKÜLDÜ’

CHP’li Yarkadaş şöyle konuştu:

1 Kasım seçimlerinden önce Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Önce Türkiye’ başlığını taşıyan seçim bildirgemizi açıklamıştı. 7 Haziran seçim bildirgemizde olan asgari ücretin 1500 Liraya yükseltilmesine AKP’liler yoğun itiraz etmişti. Hatırlayın, hepsi meydanlardan ‘kaynak nerede’ sloganları atıyorlardı. 7 Haziran seçimlerinden çıkan sonuçlar sonrası yeni bir seçim takvimi daha ortaya çıktı. Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında emeklilere her yıl Ramazan’da ve Kurban Bayramı’nda birer maaş ikramiye dağıtılacağının sözünü verdi. AKP ise buna yanaşmadı. Emeklilere,  2007/21 sayılı Başbakanlık genelgesiyle kamuda çalışanların maaşları karşılığında aldığı banka promosyonunun, emeklilere de aylıkları karşılığında verilmesi kararını aldılar. Neredeyse 1 yıl olacak ama emekli maaş promosyonları ortada duruyor. Bakan değişiyor ama sorun değişmiyor. Bu tam anlamıyla bir aldatmacadır. Psikolojik işkencedir.

Kurban Bayramı öncesinde bir gazeteci meslektaşım yılan hikayesine dönen emekliye promosyon konusuna ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na “Emekliye banka promosyonu ne zaman  verilecek? Emekliye bayram müjdesi var mı?” sorusunu yöneltiyor. Bakan ise “Bayramın kendisi bir müjdedir. Müjdeleri bayramdan sonra vermek  lazım. Bayramın kendi müjdesi üzerine bir müjde vermek doğru olmaz. Bir bilek güreşidir devam ediyor. İnşallah bilek güreşini Sayın  Başbakan’ımıza teslim edeceğiz. O, bileği olması gereken şekilde bükecektir.  Herhalde bu yıl sonuna kadar ümit ediyoruz sonuçlandırırız” şeklinde bir belli-belirsiz cevap veriyor. Buradan Başbakana ve Bakana sesleniyorum. O bileği bir an önce bükün, emeklinin beli beklemekten büküldü. Bu işi yıl sonuna bırakmayın. KHK’larda gösterdiğiniz aceleci tavrı, emeklinin promosyonu için de gösterin. İşçi, memur ve emeklinin haklarıyla oyun oynamayın.

‘TAŞERONA KADRO NE OLDU?’

AKP, yapılan düzenlemeleri önce hak veriyormuş gibi pohpohlayarak algı yönetiyor. Uygulamaya geçildiğinde ise fiyasko oluyor. Kamuda çalışan taşeron işçilerin tamamı hani kadroya alınacaktı? Başbakanın yaptığı açıklamayı, bakanı düzeltiyor. Bakan, kamuda taşeron işçisinin tamamının kadroya alınmayacağını, taşeron işçilere kamuda özel bir statü verileceğini söylüyor. Özel sözleşmeli personel olarak işçilerin kamuya alınacaklarını ve kadroya alınan işçilerin üçer yıllık dönemde, iş performanslarına bakılarak, sözleşmelerinin yenileneceğinden bahsediyor. Ve konuşulduğu gibi kalıyor. Bu yapılanlar popülizmden başka bir şey değildir.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.