Hoşgeldiniz  

Ataşehir’de Gençlik Haftası Kutlamaları Başladı

admin | 14 Mayıs 2013 | Ataşehir, Eğitim, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber A- A+

gençlik haftasıAtaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği, 13 -19 Mayıs ’Gençlik Haftası’ kutlamalarının açılışı İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız’ın katılımı ile yapıldı.

Recep Kenan/haberinasli.com

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında, “Gençlik Haftası” olarak belirlenen 13 -19 Mayıs arsasında Ataşehir Kaymakamlığı himayesinde bir dizi kutlamanın yapılacağı, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organizasyonu ve Ataşehir Belediyesi’nin desteği ile düzenlenen etkinliklerin açılışı; İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Ataşehir Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, Ataşehir Müftüsü Muharrem Bilgiç, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Asılsoy, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan zeki Er, Ataşehir’deki Milli Eğitim’e bağlı okul müdürleri öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı bir törenle Prof. Faik Somer Güzel Sanat ve Spor Lisesi’nde yapıldı.

AÇILIŞTAN FOTOLAR 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlanan Gençlik Haftası açılış töreninde açılış konuşmasını yapan Faik Somer Güzel Sanat ve Spor Lisesi müdürü Dr. Yahya TURAN, 19 Mayıs 1919’da samsuna çıkan Atatürk’ün bu günü Türk gençliğine hediye ettiğini hatırlatıp, gençlerin bunun bilincinde olmasını isteyerek kendilerine emanet edilen vatana sahip çıkmaları gerektiğini ifade etti. Vatanın sadece silahla korunmadığına dikkat çeken okul müdürü Yahya TURAN bunun için gençlerin ilim irfan sahibi olmaları gerektiğini söyledi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, her ülkeye nasip olmayan ecdadımızın, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere atalarımızın kahramanlıklarının tarihe destan olarak geçtiğini, belli dönemlerde, belli yerlerde bu kahramanları ve kahramanlıklarını andıklarını hatırlattı öğrencilere. 19 Mayıs dolayısı ile bu haftanın Gençlik Haftası olarak kutlandığını belirten Muammer Yıldız, bu gün itibarı ile Ataşehir Kaymakamlığı himayesinde Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenecek kutlamaları başlattıklarını, Gençlik Haftası’nın bütün okullarda yapılacak çeşitli etkinliklerle kutlanacağını söyledi. Yıldız, etkinliklerde bizzat öğrencilerin görev aldığını, yapmış oldukları sanat ve spor alanındaki etkinlikleri yerinde görmek için Faik Somer Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’ne geldiğini, etkinlikleri düzenleyenlere teşekkür ettiğini ifade etti.
Konuşmalar sonrası Resim bölümü öğrencilerin resimlerinden oluşan serginin açılışı ve kokteyl sonrası etkinliklere müzik spor gösterileri ile devam edildi.

Ataşehir Faik Somer Güzel Sanat ve Spor Lisesi’nde düzenlenen Gençlik Haftası açılş etkinliklerine, Hocaları Murat Özkaya yönetimindeki sporcu öğrenciler tarafından Wu Shu (Kung Fu) gösterisi, Tekwando ve Eskrim gösteri karşılaşmaları ile yine Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin müzik dinletileri ile devam edildi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.