Hoşgeldiniz  

Ataşehir Milli Eğitim’de ´Gelişim Planları´ Toplantısı

admin | 05 Şubat 2013 | Ataşehir, Eğitim, Genel, Gündem, Manşet, Özel Haber A- A+

me_toplantıEngin EMEN başkanlığında ilçe Milli Eğitim Müdürü Halil ASILSOY, Şube Müdürü İrfan Zeki ER ve Ortaöğretim Kurum Müdürlerinin katılımıyla ´Gelişim Planları´ toplantısı yapıldı.

Recep Kenan/Ataşehirweb.com

Ortaöğretim Kurumları Müdürleri İle ´Gelişim Planları´ Toplantısı Yapıldı.

Ataşehir İbrahim Mütefferika End. Msl. Lisesinde 05.02.2013 tarihinde saat 10.00 da İl Eğitim Denetmenleri Ataşehir Grup Başkanı Engin EMEN başkanlığında ilçe Milli Eğitim Müdürü Halil ASILSOY, Şube Müdürü İrfan Zeki ER ve Ortaöğretim Kurum Müdürlerinin katılımıyla 2.Dönem ´Gelişim Planları´ toplantısı yapıldı.

Ortaöğretim Kurum Müdürleri 2. Kanaat Dönemi Gelişim Planları Uygulama toplantısına ilçemizde bulunan 15 ortaöğretim kurumunun müdürü katıldı.

Toplantı Şube Müdürü İrfan Zeki ER´in konu ile ilgili sunumuyla başladı.Toplantıda öğrenci devamsızlıkları, okullardaki rehberlik faaliyetleri, ortaöğretim kurumlarında sınıf tekrarı, öğenci potansiyeline göre ulusal ve uluslararası proje ve yarışmalara katılan öğrenci sayısının artırılması konuları ele alındı.

 Ataşehir Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Zeki ER´in  Sunumu

Bakanlık Denetçileri Tarafından 2012/2013 Öğretim Yılı Başında Yapılan İstanbul İli Genel Denetiminde Tespit Edilen Sorunlar ve Öneriler Doğrultusunda Okullar ve İlçe Düzeyinde ‘Gelişim Planları’ Yapılarak Uygulanması ile ilgili, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Zeki ER tarafından toplantı gündemi ve gündeme yönelik ilçe düzeyinde yapılan çalışmaların özetlediği bir sunu yaptı.

Şube Müdürü İrfan Zeki ER, Ortaöğretim Kurumlarında sınıf tekrarı oranındaki artışın raporlarının 22 şubata kadar Ortaöğretim şubesine gönderilmesinin planlandığını belirtti.

Öğrenci başarısızlık ve disiplin olaylarına yönelik izleme-değerlendirme çalışmalarının yeterince yapılmadığı’na dikkat çeken Zeki Er, öğrenci başarısızlık ve disiplin olayları nedeniyle gerçekleşen okul terklerinin sürekli izlenmesi ve değerlendirilmesi ile ilgili hazırlanacak rapoların da en geç 22 Şubat 2013 tarihine kadar ortaöğretim şubesine gönderilmesi gerektiğini ifade etti.

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Zeki ER, Ortaöğretimdeki öğrenci devamsızlıklarının alt seviyelere çekilerek devamsızlıkların azaltılması konusunda ise; Milli Eğitim Müdürlüklerince, ortaöğretimde öğrenci devamsızlıklarının azaltılmasına yönelik gelişim planı hazırlayıp, gelişimi izlemeleri ve yaptıkları çalışmaların sonucunda hazırlanacakların değerlendirilmek üzere Haziran ayında İl MEM – Ortaöğretim şubesine gönderilmesi konusunu içeren sunusunda ilçe düzeyinde yapılan çalışmaları özetledi.

Okullardaki rehberlik faaliyetlerine daha çok ağırlık verilmesi, Özellikle rehber öğretmen ve idarecilerin öğrencilerin yoğun olarak ders dışındaki zamanlarında öğrenciler arasında bulunması, rehber öğretmenlerin öğrenci davranışlarını gözlemleyerek gelişebilecek olumsuz davranışları önceden belirleyip yöneticilerin ve velilerin uyarılması ve etkin tedbirlerin alınması ile ilgili çalışmaları ise; İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin Eğitim Kurumlarının yönetici ve rehber öğretmenleri ile toplantılar yaparak ilgi öneri doğrultusunda okullar bazında bir çalışma planı hazırlayıp, 2. yarıyılda uygulanması ve dönem sonunda bu konuda yapılan çalışmaları tek rapor haline getirip, değerlendirilmek üzere, Haziran ayında İl MEM – Ortaöğretim şubesine gönderilmesinin planlandığını belirti.

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü ER, öğrenci pansiyonlarındaki doluluk oranının %100 olmasını sağlayacak önlemlerin alınması ve öğrenci potansiyeline göre ulusal ve uluslar arası proje ve yarışmalara katılan öğrenci sayısının yeterli olmayışı ile ilgili yarışmaya katılan öğrenci sayısının artışını sağlayacak çalışmaların ayrıntısını anlatarak sunusunu tamamladı.

Toplantı İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Halil ASILSOY ve İl Eğitim Denetmenleri Ataşehir Grup Başkanı Engin EMEN´in toplantı gündemi üzerine konuşmaları ile sona erdi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.