Hoşgeldiniz  

7 bin 700 engelli işe kavuşuyor

admin | 05 Ağustos 2012 | Ekonomi, Genel, Gündem, Manşet, Türkiye A- A+


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Batman Valiliği’ni ziyaretinde yeni kararnameyle Balıkesir’e atanan Vali Ahmet Turhan’a başarı diledi.

Eşi vefat etmiş kadınlardan yardım alanların sayısının 200 bine yükseldiğini belirten Şahin, ”Çok hayırlı bir çalışma oldu. Ev ziyaretlerinde kadınların ne kadar mutlu olduğunu görüyoruz. Çalışmayı güçlü bir şekilde devam ettireceğiz” dedi.

7 bin 700 engelli itihdamı

Bir gazetecinin ”özürlü memur alımlarında ek kontenjan olacak mı?” yönündeki sorusu üzerine Şahin, ”Öncelikle Sayın Başbakanımız’ın katılımıyla ayın 9’unda 7 bin 700 engellimizin istihdamını açıklayacağım.

60 bin engelimizi ilk kez farklı bir yöntemle sınav yaptık. Bedensel, işitsel, görme engelliler kendi engel grupları içinde sınava tabi oldu. Önemli bir modeldi. Biz kendimizi test ettik. Hamdolsun başarıyla altından kalktık” diye konuştu.
İlk aşamada 7 bin 700 engelliyi yerleştireceklerini, sonra geriye kalan boş kontenjanları da eylül ayında açıklayacaklarını bildiren Şahin, ”Perşembe günü açıklama yapıldığında işe yerleşmeyen arkadaşlarımız üzülmesin. Boş kalan kadroları tamamlayıncaya kadar yerleştirme yapacağız” dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.