Hoşgeldiniz  

2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AÇILDI

admin | 19 Eylül 2016 | Ataşehir, Ataşehir Ak Parti, Ataşehir CHP, Eğitim, Genel, Gündem, Manşet A- A+

mem_atasehir_egitim-0Ataşehir’de 2016-2017 Eğitim Öğretim yılının ve İlköğretim Haftası’nın açılışı Kayışdağı Arif Paşa İlkokulu’nda düzenlenen programla yapıldı. Gaziler günü kutlandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

2016-2017 Eğitim Öğretim yılının açılışı Kayışdağı Arifpaşa İlkokulu’nda düzenlenen programla yapıldı. İlköğretim Haftası’nın açılışının da yapıldığı programda 19 Eylül Gaziler Günü kapsamında ‘15 Temmuz Şehitleri”nin kahramanlıklarının yer aldığı sunum yapıldı.

mem_atasehir_egitim-71

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ev sahipliğinde Kayışdağı Arif Paşa İlkokulu’nda düzenlenen törene Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ile birlikte; Ataşehir Beleiye Başkanı Battal İlgezdi’ye vekaleten Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan, Ataşehir Belediye Meclisi 1.Başkanvekili Sadi Özata, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı M. Naim Yağcı ve ilçe yöneticileri, CHP Ataşehir İlçe Başkan Yardımcıları Yusuf Demir ve Ertuğrul Baysal, Tülay Uçar, Ataşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürü Deniz Kutlu, İlçe Milli, Eğitim Şube Müdürü Orhan Kuzu, HEM Müdürü Ali Savaş, şehit yakınları, gaziler, okul müdürleri ile veliler ve öğrenciler katıldı.

mem_atasehir_egitim-14

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Kayışdağı Arif Paşa İlkokulu Müdürü Aslı Pekin, “Okulun ilk günü olması dolayısıyla biz çok heyecanlıyız. Çünkü bugün yeni umutların ve geleceğimizin filizlendiği bir gün” dedi.

mem_atasehir_egitim-13

“Allah bir daha böyle acı yaşatmasın” dileğinde bulunan Müdür Aslı Pekin, 15 Temmuz’da millet olarak çok şey öğrenildiğinin altını çizerek; “Sınıf duvarlarında asılı duran İstiklal Marşı ve Gençliğe Hitabe metinlerinin boşuna orada durmadığını gördük. Artık çocuklarımıza anlatacağımız bir kahramanlık destanımız var” diye konuştu.

19 Eylül Gaziler Günü kapsamında ‘15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimiz’ adlı sunum gözyaşları ile izlenirken, Şehit Ömer Halisdemir için yazılmış olan ‘30 Kurşun’ adlı şiir dinletisi de salondaki duygu yoğunluğunu daha da artırdı.

mem_atasehir_egitim-20

Gaziler adına söz alan 15 Temmuz darbe direnişi gazilerinden Saadettin Duman’ın anılarını aktardığı konuşmasında; “Vatanımızda böyle bir olay yaşandığı için çok üzüldük. İçimizdeki vatan ve millet sevgisi bizi sokaklara döktü. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum ve gazi arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

mem_atasehir_egitim-25

“Binlerce yıldır yaşadığımız ve zengin bir medeniyet inşa ettiğimiz coğrafyamızda nice savaşlar, nice ihanetler, nice yıkımlar yaşadık” diyerek konuşmasına başlayan Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, her defasında vatana sahip çıkıldığının altını çizerek; “15 Temmuz gecesi umutlarımıza, hayallerimize ve özgürlüğümüze pranga vurulmak istendi. Ama bütün dünya bir milletin yurduna nasıl sahip çıktığına bir kere daha şahit oldu. 15 Temmuz gecesi farklı kimlik ve siyasi görüşlerimize rağmen milletimizin tek vücut duruşu, ortak değerler etrafında, birbirimize saygıyla baktığımızda farklılıklarımızın zenginlik olduğunu, birlik ve dirlik sebebi olduğunu da hatırlattı. Biz eğitimciler farklılıklarımızın zenginlik olduğunu, birlik ve dirliğimiz için birbirimize saygının önemini daima öğrencilerimize hatırlatacağız” diye konuştu.

mem_atasehir_egitim-22

Önceki sezo n başında neler yaşandıysa, ne aksaklıklar olduysa yeni eğitim sezonuna da aynı koşullarla başladıklarını kaydeden Ertuğrul Bilican, bu eğitim sezonunun başlangıcının diğerlerinden farklı olmadığını vurguladığı konuşmasında “2016-2017 Eğitim Öğretim yılına 81’i resmi, 133’ü özel olmak üzere 214 okulda yaklaşık 80 bin öğrencimizle başlıyoruz. Yıkılıp yeniden yapılmakta olan 3 okulumuzun inşaatı da tamamlandı. Aşık Veysel Anadolu Lisesi yeni bir okul olarak Ataşehir’e kazandırıldı. 15 Temmuz sonrası el konulan bir okul “Şehit Akın Sertçelik Anadolu İmam Hatip Lisesi” adıyla eğitime başladı. Okulumumuz Fen ve Sosyal Bilimler Programı uygulanan proje okuludur. Bünyesinde İmam Hatip Ortaokulu da açılmıştır. Ayrıca içinde bağımsız Anaokulu açılacaktır. 2016-2017 Eğitim Öğretim yılının sevgili öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize ve tüm eğitim çalışanlarına hayırlı olmasını diliyor, başarılı bir yıl temenni ediyorum” dedi.

mem_atasehir_egitim-30

Battal İlgezdi başkanlığındaki Ataşehir Belediyesi’nin eğitime en çok katkı verenlerin başında yer aldığını kaydeden Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan, daha iyi ortamlarda eğitim ve öğretim yapılabilmesi için belediye olarak ellerinden geleni yaptıklarını söyleyerek, “Geçen yıl 5 okulumuza konferans salonu yaptık. Bu yıl da 7 okulumuza konferans salonu yaptık. 21 okulumuzun Atatürk köşelerini yeniledik. Bahçe duvarları yaptık. Okullarımızın buna benzer hemen hemen tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık ve karşılamaya da devam ediyoruz” diye konuştu.

mem_atasehir_egitim-72

mem_atasehir_egitim-31

15 Temmuz’un milli eğitim sisteminde bir milat olarak kabul edilmesi gerektiğinin altını çizen Sadık Kayhan, eğitimde bazı şeylerin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini savunarak;“Yıllar önce dedelerimiz, ninelerimiz yastık altına koydukları paraları, inançları doğrultusunda güvendikleri birilerine vererek eğitime katkı sunmaya çalıştılar. Bilemediler ki verdikleri o paralar, hain örgüt tarafından bu ülkenin demokrasisine, halk iradesine ve cumhuriyetine silah olarak geri dönecektir. Eğer geçmiş yıllardaki eğitim sistemimizde, o çocuklar sorgulayan bir eğitim alsaydı belki de bu tuzaklara düşmeyeceklerdi. Bu hain girişim hiç olmayacaktı. Bundan sonra eğitim sistemimizde; sorgulayıcı, yargılayıcı ve kendi yolunu çizebilecek öğrenciler olmasını temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

mem_atasehir_egitim-50mem_atasehir_egitim-53

15 Temmuz’da yaşananları hatırlatarak, canları pahasına kahramanca demokrasi mücadelesi verirken şehit düşenlere minnetlerini dile getiren, gazilere şifa dileyen Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, 19 Eylül Şehitler ve Gaziler Günü’nü nedeniyle gazilere üzerlerine düşenleri yapmakla yükümlü olduklarının bilincinde olduklarını dile getirerek; “Vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı çok seviyoruz, sevmeye de devam edeceğiz. Bu uğurda can verilecekse can vermeye devam edeceğiz. Bu millet kanının son damlasına kadar mücadele etmeye devam edecektir. Bu millet ihtiyaç olduğunda tankın da önüne de yatıyor, savaş uçaklarının önünde de göğsünü siper ediyor. Vatanı ve milleti için her şeyinden vazgeçebiliyor. Gazilerimize ve şehitlerimize çok şey borçluyuz ve borcumuzu hiç unutmayacağız” diyerek ve yeni eğitim ve öğretim yılında öğrencilere başarılar dileyerek ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.

mem_atasehir_egitim-61

mem_atasehir_egitim-68

mem_atasehir_egitim-64

Törenin sonunda Şehit aileleri ve Gaziler sahneye davet edilerek çiçek ve plaket takdim edildi, toplu resim çekildi.

Kaymakam Karamehmetoğlu ve protokol tarafından sınıflar gezerek okula yeni başlayan öğrencilerin heyecanını paylaştılar.

Protokol, Kayışdağı Arifpaşa İlkokulu’nda 19 Eylül Gaziler Günü kapsamında düzenlenen 15 Temmuz darbe girimi direnişi kahramanlık öykülerinin anlatıldığı 15 Temmuz Milli Direniş fotoğraf sergisini de gezdi.

mem_atasehir_egitim-55mem_atasehir_egitim-58mem_atasehir_egitim-59

mem_atasehir_egitim-66
mem_atasehir_egitim-75mem_atasehir_egitim-77mem_atasehir_egitim-78mem_atasehir_egitim-81mem_atasehir_egitim-85

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.