Hoşgeldiniz  

TEB İlköğretim Okulu Velilerinden Basın Açıklaması

admin | 31 Mayıs 2013 | Ataşehir, Eğitim, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Türkiye A- A+

veliler_mem mdr_Ataşehir TEB İlk Öğretim Okulu velileri idare tarafından okullarında yapılması planlanan değişikliklere itiraz ediyor, yapılan binanın ilk okul olmasını istiyorlar.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir TEB İlk Öğretim Okulu velileri, çocuklarının yararı gözetilmeden, 4+4+4 sistemine bağlı olarak okullarının yeni dönemde “orta okul” olarak eğitime devam kararı alındığı, iki katlı olan okullarının ilk öğretim çocuklarının eğitimine uygun olduğu, orta eğitime bölgede bulunan 4 katlı okullarda devam edilmesini istedikleri bir basın açıklaması yaptılar.

Veliler Ataşehir TEB İlk Öğretim Okulu önünde yaptıkları basın açıklamasında; yeni yapılan ek bina ile birlikte bahçe içerisindeki binaları Anaokulu, İlk Okul ve Orta Okulun içinde olduğu kampus olarak düzenlenmesini talep ederek; bu durumun baştan böyle planlandığını ancak şimdi ek binanın Meslek Lisesi yapılacağı yönünde bilgi aldıklarını iddia ettiler.

“İdarenin, okulumuz ile ilgili kararı, kamu yararı ve hizmetin gerekliliğini gözetilerek; objektif, makul, geçerli nedene ve gerekçelere dayanarak alınmış bir karar değildir.”diyen veliler, inşaatı devam eden ilkokul olarak planlanan ek binanın inşaatının tamamlanmasından sonra TEB İlk Öğretim Okulu olarak tahsis edilerek öğrencilerinin buraya taşınmasını aksi halde idari mahkemeye başvuracaklarını belirttiler.
Veli; “Belirsizlik var. Durumumuz netleşsin”

Konu hakkında konuştuğumuz bir veli;”Bizim öğrencimizi yürüyüş mesafemizdeki okuldan alıyorlar. Servise mahkum ediyorlar. Ek binayı lise yapma ihtimalleri var. Anaokulu, ilk okul, orta okul çocuğunun lise çocuklar ile aynı bahçeyi paylaşmaması gerektiğini düşünüyorum. İl yöneticileri iki bina varsa birini ilk birini orta okul yaparız dediler. Burada bir belirsizlik var. İlkokul çağındaki çocuklarımızın uzaklara gönderilmesini istemiyoruz. Durumumuzun netleşmesini istiyoruz.”şeklinde ifade etti düşüncelerini.

 

veliler_mem mdr

Ataşehir TEB İlk Öğretim Okulu velileri yaptıkları basın açıklaması sonrası durumlarını anlatmak ve sorunlarının çözümü yönünde destek istemek için Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gittiler.

 

Halil Asılsoy; “Ataşehir’de Planlamamızı Tamamladık”

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdür Halil Asılsoy Ataşehir TEB İlk Öğretim Okulu velilerini kabulünde yaptığı görüşmeler sonrası yaptığı özel açıklamada; “Kademeli dönüş yapan okul bu okulumuz. Bazı okullarımız kesin dönüş yaptı. Bazı okullarımız ise kademeli dönüş yapıyor. Bazı okullarımız da hem ilk hem de ortaokulunu aynı binada devam ettiği şekilde listeledik. Ataşehir’de planlamamızı tamamladık. Listelerimiz oluştu.

Bizim Ataşehir’de 21 tane ilk okulumuz, 21 tane orta okulumuz yeni dönemde hizmete devam edecek. Velilerimizin okullarında da öğrencilerimizin yada velilerimizin mağdur olabileceği bir uygulama söz konusu değildir. Bu okullarımız kademeli geçiş sağlanacak okullar listesindedir. Sonuç itibarıyla sıkıntıya mahal verecek bir uygulama değildir. Velilerimizin yeni yapılan bina ile talepleri oldu.

Velilerimizin bu taleplerini saygı ile karşıladık. Komisyonlarımız o çalışmaları yapacaktır. İlçemizdeki okul çağı nüfusunu dikkate alarak; hangi okulun il okul, hangi okulun ortaokul, hangi okulun lise olacağı noktasında gerekli çalışmaları yaptıktan sonra biz açıklamamızı yapacağız. Yeni öğretim yılına sorunsuz bir şekilde başlayacağız.”dedi.

Velilerin ilk okul öğrencilerinin iki katlı okullarından alınıp uzakta, dört katlı okula verilecek iddiasına ise, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Asılsoy; “Kesinlikle okullarda mağduriyet oluşturacak açıklama değildir. Bazı okullar iki katlı gibi görünse de girişten aşağıya bir yada daha fazla katları vardır. Bazı okullarımızda da giriş katından üç yada dört kat inişi olan okullarımızın olduğu ve Türkiye’nin veya İstanbul’un geneline bakıldığında; çok iyi bildiğimiz gibi engelli öğrencilerimize, velilerimize uygun asansörlerimiz mevuttur. Sonuç itibarı ile bahsedilen okullarımızın tamamında; 1. Katta 8. Sınıf, 4. Katta da 1. sınıf öğrencilerimiz eğitim görmekteler. Okul müdürlerimizin planlamaları doğrultusunda her hangi bir sorunu olmayan bir uygulamadır. Oradaki okulumuz da iki katlı değildir. Zeminden altta sınıflarımız vardır. Göz yanılgısı diyebiliriz.”şeklinde açıkladı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.