Hoşgeldiniz  

ÖĞÜT’TEN DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ KUTLAMASI

admin | 04 Mayıs 2015 | Genel, Gündem, Manşet, Türkiye A- A+

dunya-_-basin_-ozgurlugu_gunu-CHP’li Öğüt, halkın haber alma hakkı için koşul ve mekan gözetmeksizin çabalayan basın emekçilerinin Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutladığı mesaj yayınladı.

Recep Kenan /itvhaber.com

Kadir Gökmen Öğüt mesajında; basın ve ifade özgürlüğünün baskılandığı, halkın haber alma özgürlüğünün engellendiği 20’nin üzerinde gazetecinin parmaklıklar ardında olduğu ülkede yaşadığımıza dikkat çeken Kadir Gökmen Öğüt, onlarcasının düşündüğünü ifade ettiği ve sorguladığı gerekçesiyle yargılandığını basın emekçilerinin Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutladı.

CHP İstanbul Mv. Kadir Gökmen Öğüt’ün Mesajı:

Basın ve ifade özgürlüğünün olabildiğince baskılandığı, halkın haber alma özgürlüğünün önüne engeller konulduğu bir ülkede yaşıyoruz. 20’nin üzerinde gazetecinin parmaklıklar ardında olduğu, onlarcasının düşündüğünü ifade ettiği ve sorguladığı gerekçesiyle yargılandığı bir ülkede ne yazık ki Basın Özgürlüğü üzerine söylenecek tüm sözler havada kalıyor. Bu utanç tablosundan ivedilikle kurtulmamız en başta demokrasinin ve insan haklarının tesisi ardından gelişmişlik çıtamızı yükseltmemiz için şarttır. Bu düşüncelerle, halkın haber alma hakkı için koşul ve mekan gözetmeksizin çabalayan tüm değerli basın emekçilerinin Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutluyor, bu anlamlı günün adına yaraşır biçimde kutlandığı bir Türkiye diliyorum.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.