Hoşgeldiniz  

İstanbul’da Deprem!

admin | 24 Mayıs 2014 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Son Dakika A- A+

depremİstanbul’da 20 saniyenin üzerinde sarsıntının hissedildiği bir deprem oldu. Merkez üssünün henüz bilinmediği depremin İstanbul’a yakın bir noktada olduğu tahmin ediliyor.

Recep Kenan/haberinasli.com

Marmara’da merkez üssü Gökçeada yakınları olduğu belirtilen 6,7 şiddetinde deprem oldu. Saat 12:00’da meydana gelen ve uzunca bir süre sarsıntının gerçekleştiği ve İstanbul, Bursa İzmir ve Antalya’dan da hissedildiği bildiriliyor. Depremin merkez üssüne yakın noktalarda can ve mal kaybına yol açtığı konusunda bilgi gelmedi.

Depremle ilgili yapılan açıklamada Kandilli Rasathanesi’nden gelen ilk bilgilere göre 6.7 büyüklüğündeki deprem Gökçeada’nın batısında meydana geldi.

Kaynaklardan gelen bilgiler; 12.25’te Ege Denizi’nde ve 6.7 büyüklüğünde olduğunu yönünde.

Öte yandan Reuters depremin Yunanistan’ın Dedeağaç bölgesinde ve 7.2 büyüklüğünde olduğunu belirtti.

Merkez üssünün bazı kaynaklara göre Marmara Denizi, Gökçeada, kimi kaynaklarca da; Ege Denizi Yunanistan açıkları olduğu iddia edilen ve MARMARA, Akdeniz ve Ege Bölgesinde hissedilen şiddetli saat 12.26’da meydana gelen depremle  sallandı.

Deprem ayrıca; Bolu, Edirne, İstanbul, İzmir, Çanakkale, Eskişehir’de Tekirdağ’da, Burdur’da ve Antalya’da hissedildi. Depremin can ve mal kaybına neden olup olmadığı araştırılıyor.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.