Hoşgeldiniz  

İstanbul Muhafızları Tanıtımda Önemli Rol Oynayacak

admin | 06 Ekim 2018 | İstanbul, Kültür & Sanat, Manşet, Türkiye A- A+

İBB iştiraklerinden Kültür A.Ş’nin idari yapımcılığını üstlendiği “İstanbul Muhafızları: Ab-ı Hayat Çeşmesi”nin galası İBB Başkanı Mevlüt Uysal’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

MEVLÜT UYSAL “İSTANBUL MUHAFIZLARI ŞEHRİMİZİN TANITIMINDA ÖNEMLİ ROL OYNAYACAK”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İBB iştiraklerinden Kültür A.Ş’nin idari yapımcılığını üstlendiği “İstanbul Muhafızları: Ab-ı Hayat Çeşmesi”nin galasına katıldı.

Uysal burada yaptığı konuşmada, “İstanbulluların yanı sıra İstanbul dışından da bu filmi izleyenler, eminim şehrimizi daha iyi tanıyacaklar” dedi. İBB Kültür A.Ş ile Neher Prodüksiyon’un yapımcılığını üstlendiği ve uzun süredir televizyonlarda çizgi dizi film olarak yayınlanan İstanbul Muhafızları, sinema filmi formatıyla beyazperdeye aktarıldı. İstanbul’un birbirinden güzel tarihi mekanlarında çekilen İstanbul Muhafızları: Ab-ı Hayat Çeşmesi’nin gala gösterimi yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın katılımıyla gerçekleşen gala gösterimine, İBB Kültür Daire Başkanı Rıdvan Duran, İBB Kültür A.Ş Genel Müdürü Kemal Kaptaner, filmin oyuncu ve yönetim kadrosu, sanat dünyasının ünlü isimleri, çok sayıda gazeteci ve aileler çocuklarıyla birlikte katıldı. Başkan Uysal’ın özel davetiyle filmi izleyenler arasında gazi ve şehitlerin çocukları da yer aldı.Gösterimden önce filmin oyuncularıyla basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Uysal, İstanbul Muhafızları’nın daha önceleri çizgi film olarak televizyonlarda yayınlandığını ve çocuklarla birlikte ailelerinin severek izlediği bir yapım olduğunu söyledi.

İstanbul Muhafızları çizgi dizi filminin İstanbul’da gezilip görülmesi gereken yerleri çocuklara anlatma fikrinden doğduğunun altını çizen Başkan Uysal, “Bu projeye başlarken dizinin neticesi ne olur diye hem idari yapımcı olarak bizler hem de bu işin diğer yapımcıları ve oyuncuları merak etmişti. Ama çizgi dizi yayınlanmaya başladıktan sonra gördük ki en çok izlenen yapımlardan birisi oldu” diye konuştu.

-ARTIK ÇOCUKLARIMIZ İSTANBUL’U DAHA İYİ TANIYOR-

Başkan Uysal İstanbul Muhafızları’nı çocuklarla birlikte ailelerinin de severek takip ettiğine vurgu yaparak şöyle devam etti: “Çizgi diziye ilginin büyük olduğunu görünce bizler de İstanbul Muhafızları’nı sinema filmi yapmaya karar verdik. Artık şunu diyebiliriz ki, çocuklarımız İstanbul’u daha iyi tanıyor. İstanbul’u çocuklarımızla birlikte anneler babalar da çok daha iyi tanımaya başladı. 5 Ekim’de gösterime girecek filmle beraber, İstanbulluların yanı sıra İstanbul dışından da bu filmi izleyenler, eminim şehrimizi daha iyi tanıyacaklar.”Başkan Uysal konuşmasının ardından İstanbul Muhafızları: Ab-ı Hayat Çeşmesi’nin ekibiyle basın mensuplarına poz verdi. Başkan Uysal filmi oyuncular, çocuklar ve aileleriyle birlikte izledi.

-FİLMDEN KISA NOTLAR-

* İstanbul Muhafızları: Ab-ı Hayat Çeşmesi 5 Ekim’de gösterime girecek.

* İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ ve Neher Prodüksiyon ortak yapımı olan film İstanbul’un tarihi ve kültürel mekanlarında çekildi.

* Hidiv Kasrı, Yerebatan Sarnıcı, Hz. Yuşa Tepesi, Büyük Valide Han, II. Mahmud Bendi, Balat sokakları ve Sultanahmet’te gerçekleştirilen çekimler, özel teknikler sayesinde animasyon karakterlerle birleştirildi.

-FİLM EKİBİ-

Yapım aşaması bir yılda tamamlanan filmin yönetmenliğini Çağrı Cem Bayraklı, görüntü yönetmenliğini Ahmet Kasapoğlu yaparken, senaryosu ise Mehmet Barış Günger tarafından yazıldı.

İstanbul Muhafızları çizgi dizisinin senaristi olan Aslı’nın gümüş ustası Veli dedenin dükkanına gitmesiyle başlayan maceraların anlatıldığı filmde, Suna Selen Sümer, Ali Uyandıran, Funda Güray, Lemi Filozof, Gözde Mukavelat, Berk Yaparel, Ziya Çiçek ve Merve Sevin rol aldı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.