Hoşgeldiniz  

DHMİ Yönetim Kurulu’na Kayyum Mu Atanacak?

admin | 21 Haziran 2019 | Ataşehir CHP, Manşet, Siyaset, Türkiye A- A+

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu’nda yaşanan istifa krizini Meclis gündemine taşıdı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle bir önerge veren İlgezdi, DHMİ yönetimine kayyum atanacağı şeklindeki iddiaları sordu.

İlgezdi Bakan Turhan’a sordu: DHMİ Yönetim Kurulu’na Kayyum mu atanacak?

Ayda iki defa toplanması gereken DHMİ Yönetim Kurulu’nun Mayıs ayının ortasından itibaren toplanamadığı ve mevcut üyelerin istifaya zorlandığı yönündeki iddiaları anımsatan CHP Genel Başkan Yardımcısı İlgezdi, Bakan Turhan’a “DHMİ yönetim kurulu en son ne zaman toplanmıştır? Hangi kararlar alınmıştır? Alınan kararların gerekçeleri nelerdir?”, “DHMİ Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu’nun toplanamaması Türkiye’deki sivil havacılık uçuşları için hangi riskleri taşımaktadır?”, “Yönetim Kurulu’nun İstanbul Yeni Havalimanı yolcu geçiş garantisinin anlaşmalara aykırı olarak 5 Nisan 2019’dan itibaren başlatılması ile ilgili karar almaya zorladığı iddiaları doğru mudur?”, “İstifa eden yönetim kurulu üyelerinin mevzuata aykırı olarak yolcu geçiş garantisi ödemelerine onay vermeye zorlandıkları için istifa ettikleri iddiaları doğru mudur?” sorularını yöneltti.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.