Hoşgeldiniz  

Çankırı Çerkeş’te Peş Peşe Deprem, Ankara’da Sarsıldı.

admin | 14 Eylül 2019 | Genel, Manşet, Türkiye, Üst Manşet A- A+

Çankırı’nın Çerkeş ilçesi 4.1 ile 4.8 arasında büyüklükte ve 5 ila 7 kilometre derinlikte art arda depremler meydana geldi. Sarsıntılar Ankara’dan da hissedildi.

Çankırı’nın Çerkeş ilçesinde sabah yaşanan 4,8 ve 4,7’lik depremlerin ardından 14.46’da 4,3 büyüklüğünde, 21.08 de 4,1 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Deprem nedeniyle oluşan Ankara’da da hissedildi.

Çankırı’nın Çerkeş ilçesinde 4,3 büyüklüğünde deprem oldu. Çerkeş’te bu sabah da saat 09.00’da 4,7; 09.03’te ise 4,8 büyüklüğünde yer sarsıntıları yaşanmıştı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Çerkeş ilçesinde saat 14.46’da 7 kilo metre derinlikte ve 4,3 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Çerkeş ilçesinde saat 21.08’de, 10.22 kilometre derinlikte ve 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Bugün sabah saatlerinde Çerkeş ilçemizde meydana gelen 4.8 ve 4.9 şiddetinde iki depremin ardından bölgeye giden Çankırı Valisi Hamdi Bilge AKTAŞ, İlçe Kaymakamı ve Belediye başkanından detaylı bilgi alarak bölgede incelemelerde bulundu.

Depremin hemen ardından Vali AKTAŞ, daha sonra Çerkeş ilçesine geçerek burada Çerkeş Kaymakam Vekili Musa Kazım Çelik ve Belediye Başkanı Hasan SOPACI ile birlikte bir basın açıklaması yaptı.

Burada konuşan Vali Hamdi Bilge AKTAŞ, “Büyüklük olarak çok ciddi bir deprem değil. Biz arkadaşlarımızla dikkatle izliyoruz. Herhangi bir hasar yok. Arkadaşlarımız köyleri tarıyor. Çerkeş ilçemiz fay hattı üzerinde olan bir ilçemiz Depremde çok hafif bir maddi zarar olmasına rağmen ciddi bir mal kaybı yok. Can kaybı olmaması da en büyük sevincimiz. Allah bir daha bu tür felaketleri bizlere yaşatmasın. Tüm Çankırı’mıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” ifadelerini kullandı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.