Hoşgeldiniz  

Avrupa Oyunları’ndan 7’si İBB 15 Madalya İle Döndüler

admin | 01 Temmuz 2019 | İstanbul, Manşet, Spor, Türkiye A- A+

Belarus’ta düzenlenen 2. Avrupa Oyunları’na katılan Türkiye, 7’si İBB’li sporculardan İstanbul Büyükşehir Belediyeli sporcularından olmak üzere 15 madalya kazandı.

Belarus’ta düzenlenen 2. Avrupa Oyunları’na İstanbul Büyükşehir Belediyeli sporcular damga vurdu. Türkiye oyunlarda toplam 15 madalya kazanırken madalyaların 7’si İBB’li sporculardan geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avrupa Oyunları’nda yarışan ve madalya kazanan tüm sporcuları tebrik etti.

Tokyo 2020 Olimpiyatları’na katılım puanı ve kotası veren 2019 Avrupa Oyunları Belarus’un başkenti Minsk’te 21-30 Haziran tarihleri arasında düzenlendi. Bu yıl ikinci kez düzenlenen oyunlara 50 ülkeden 4 binin üzerinde sporcu katıldı.

Türkiye, oyunlarda 14 spor dalında 110 sporcu ile mücadele etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü’nün 20 sporcusu da milli takım kafilesinde yer aldı.

İBB’Lİ SPORCULAR, AVRUPA OYUNLARI’NDAN 7 MADALYA İLE DÖNDÜ

Türkiye 2. Avrupa Oyunları’nda 2 altın, 6 gümüş ve 7 bronz olmak üzere toplam 15 madalya kazandı. Milli sporcular, karatede 6, güreşte 3, cimnastikte 2, judo, boks, atletizm ve okçulukta ise birer madalya kazandı. İBB’li sporcular; güreş, karate, judo, badminton ve okçuluk olmak üzere 5 branşta madalya için yarıştı toplam 7 madalya elde etmeyi başardı.

Judo 90 kiloda Mikail Özerler altın madalya kazanma başarısı gösterdi.

Karatede; 84 kiloda Uğur Aktaş, 50 kiloda Serap Özçelik Arapoğlu ve +68 kiloda Meltem Hocaoğlu gümüş madalya alırken 61 kiloda Merve Çoban ülkemize bronz madalyayı getirdi. Ferdi kata dalında Ali Sofuoğlu ise gümüş madalya kazandı.

Okçuluk branşında ise Makaralı Yay’da Yeşim Bostan bronz madalyanın sahibi oldu.

BAŞKAN İMAMOĞLU’NDAN TEBRİK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avrupa Oyunları’nda önemli başarılar elde eden sporcuları tebrik etti. İmamoğlu sosyal medya hesaplarından yayınladığı mesajında; “Belarus’ta gerçekleşen 2. #AvrupaOyunları’nda ülkemizi temsil eden milli sporcularımızı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi adına farklı branşlarda yarışan ve madalya kazanan tüm sporcularımızı tebrik ederim, gururumuzsunuz” ifadelerini kullandı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.