Hoşgeldiniz  

8. Ataşehir Çocuk Bilim Şenliği Gerçekleştirildi

admin | 27 Mayıs 2013 | Ataşehir, Eğitim, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Teknoloji A- A+

cocuk_senlikAtaşehirli çocukların bilimsel çalışmalarının sergilendiği 8. Geleneksel Ataşehir Çocuk Bilim Şenliği Cemal Süreya Etkinlik Salonu’nda geçekleşti.

Recep Kenan/haberinasli.com

Dr. Nihar Çimen’in başkanlığında komitenin organize ettiği 8. Geleneksel Ataşehir Çocuk Bilim Şenliği Bilim Komitesi üyeleri; Prof. Dr. Seza Baştuğ, Prof. Dr.İrfan Kızılcıklı, Prof. Dr. Gülçatı Topçu, Prof. Dr. Nazlı Arda, Doç. Dr. Fatih Adatepe, Yard. Doç. Dr. Seyfettin gözetimi ve desteği ile hazırlandı.

25 Mayıs 2013 günü Ataşehir Novada AVM Cemal Süreya Etkinlik Salonu’nda saat 11:00’da Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan 8. Geleneksel Ataşehir Çocuk Bilim Şenliği tanıtım konuşmaları ve Doç. Dr. Dilek Telci’nin çocuklara oyunlarla doğru beslenme konusunda tavsiyelerde bulunduğu “Ne Yediğimi Biliyorum” ve “süper Su” adlı tiyatro gösterisini sergilediler.

Prof. Dr. Seza Baştuğ, Oksijen Tiyatro, Opr. Dr Arzu İlknur Özdemir – Bio. Ersan Özdemir, Ayşe Çimen, Doç Dr. Saffettin yıldırım’ın etkinlikleri ile Ataşehir’de AVM Cemal Süreya Etkinlik Salonu’nda devam eden 8. Geleneksel Çocuk Bilim Şenliği; bilimsel animasyonların gösterimi ve ödül töreni sonrasında verilen kokteyl ile sona erdi.

Ataşehir Çocuk Şenliği, çocukları, anne, babalarını bilim ortamında kaynaştırma fikri ile ortaya çıkmış bir eğitim projesi olduğunu ifade eden Organizasyon Başkanı Dr. Nihar Çimen, “Çocukların günlük hayatındaki bazı bilimsel yaklaşımlarını anlatan, o çerçevede eğitim niyeti ile ortaya çıkan proje iken, şimdi olağan üstü akademik içeriği olan, üniversitelerin desteği ile olağan üstü öğretici, çok büyük bir Türkiye projesi olma yolunda ilerliyor. Ciddi eksiklerimiz olmasına rağmen, yolları yara yara gidiyoruz. Katılımcı çocuklar, velileri çok büyük özveri gösteriyorlar. Etkinliğimiz oldukça iyi gidiyor. Ancak fiziki eksikliklerin giderilmesi açısından büyüklerimizin dikkatinin çekilmesi iyi olacaktır. Her yıl tekrarlanan etkinlik daha fazla okulu kapsıyor. Ve artık etkinliğimizi bilmeyen kalmadı.

Ataşehir Novada AVM Cemal Süreya Etkinlik Salonu’nda gerçekleştirilen 8. Geleneksel Ataşehir Çocuk Bilim Şenliği’ne Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü irfan Zeki Er ile birlikte öğrenciler, öğretmenler, veliler ve bilim meraklısı Ataşehirliler katıldı.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.