Hoşgeldiniz  

Çankırılar Derneği Kahvaltıda Orta’yı Misafir Etti

admin | 07 Ocak 2013 | Çankırı, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber A- A+

Çankırılılar derneğiMerkezi Ünalan’da bulunan Çankırılılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Orta Dernekler Birliği Başkanı Mehmet Güneş başkanlığındaki heyeti kahvaltıda misafir etti.

Recep Kenan/Ataşehir

Başkanlığını Ünal Albayrak’ın yaptığı merkezi Ünalan mahallesinde olan, Çankırılılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin gelenekselleşen pazar kahvaltısının konuğu, Orta Dernekler Birliği Başkanı Mehmet güneş oldu.  Güneşi ile birlikte bazı köy dernek başkan ve yöneticileri ile çok sayıda Çankırılı katıldı.

Başkan Ünal Albayrak Pazar sabahı ailesindenayrılıp kahvaltıya geldikleri için teşekkür ederek başladığı konuşmasında, derneklerin üst birliği olan Orta Dernekler Birliği Başkanı Güneş’i misafir etmekten onur duyduğunu belirtti.

KAHVALTIDAN RESİMLER

 

Çankırılılar Yardımlaşma Derneği’nin 1985’te İstanbul’da ilk Çankırılı Derneği olarak kurulduğunu, 2009 yılından bu yana da kendisinin başkanlığını yaptığını ve bugün Çankırılıların dernekleşmede önemli gelişmeler kaydettiğine dikkat çekti.

Aile şirketleri Altıniş’in Çerkeş tesislerinde 200 kişiyi istihdam ettiklerini söyleyen Mehmet Güneş, Çankırı’daki yatırımlarını revize ettiklerini ifade etti.

“Bizler Çankırılı olarak devlet kaynaklarından yararlanma oranında Tunceli’den bire gerideyiz” deyen Orta Dernekleri Birliği Başkanı Mehmet Güneş, “devletine biat ederek bu güne kadar mili gelirden payımız diğer iller ve bölgelerden geride kalmıştır” dedi.

Orta Dernekler Birliği kurulduktan sonra Çankırı’yı ve Ortayı tanımaya başladığını söyleyen Başkan Güneş; “Çankırılı, Ortalı işadamı olarak iş bize düştü. Orta’da tarım yok, turizm de yok. Ama içimizde de memleket sevdamız var. Altıniş olarak Çankırı’da kendi ölçeğimizde çok ciddi işler yaptık.

Çankırı’nın milletvekilleri, yöneticileri, Orta kaymakamları görevlerini yapmamışlar bu güne kadar. İşte biz bu görevi yerine getirmek için çalışıyoruz. İş bize düştü.

Orta Organize Sanayi Bölgesi için orta ölçekli yatırımcıdan aldığımız imzalar ile başvurumuzu yaptık. Bizim bu yaptığımız bölgesel kalkınmaya destek. Sizlerin de desteği ile Orta ve Çankırı için hayırlı şeyler yapmak istiyoruz. Biz Çankırılılar olarak diğer bölgeler gibi devlet çeşmesinden su içmiş değiliz. Kendi yağımızla kavruluruz.”diye konuştu.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.