Hoşgeldiniz  

Hakkı Altınkaynak ‘Kimse Suyu Tersine Akıtamaz’

admin | 15 Haziran 2015 | Ataşehir, Ataşehir CHP, Genel, Genel Seçim Adayları, Gündem, İstanbul, Manşet, Röportajlar, Siyaset, Türkiye A- A+

chp_hakki7 Haziran seçim sonucu İtvhaber.com’a değerlendiren Hakkı Altınkaynak 100 yıla yakın parlamenter geçmişi olan Türkiye’de suyun tersine akıtılamayacağını söyledi.

İtvhaber.com/Recep Kenan

İtvhaber.com’a 7 Haziran seçim sonucu değerlendiren CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak; 100 yıla yakın parlamenter geçmişi olan, demokrasinin nimetlerinden yararlanmış, eğitim düzeyi gittikçe yükselen, teknolojik olarak ta bu sürecin desteklendiği Türkiye’de hiç kimsenin suyu tersine akıtamayacağını söyledi.

Seçim öncesi seçmenlerdeki sessizliğe dikkat çeken Hakkı Altınkaynak, seçmenin tek adam yönetimine dur dediğini, farklı kesimlerdeki partilerin ortak noktada birleşeceği koalisyonlarda sağlıklı kararların ortaya çıkacağını söyledi.

“Hiç Kimse Suyu Tersine Akıtamaz”

Bütün seçimler önemli ama bu seçim herkesin üzerinde ortaklaşa birleştikleri konunun, “bu seçimler rejimi ya yeniden yerine oturtmak ya da daha da kaymasının oylandığı seçim olduğuna” dikkat çeken CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak; “Parlamenter yapının 100 yıla yakın bir geçmişi var ülkemizde. Demokrasinin nimetlerinden yararlanmış, eğitim düzeyi gittikçe yükselen, teknolojik olarak ta bu sürecin desteklendiği Türkiye’de hiç kimse suyu tersine akıtamaz. Bunların beyhude olduğunu ancak toplumu rahatsız ettiğini görüyorduk” dedi.

Kararlı Sessizlik

Hakkı Altınkaynak, seçmende kararlı bir sessizlik olduğunu gördüklerinin altını çizdiği seçim değerlendirmesinde; “toplumda karalı bir sessizlik vardı. Bunun bir neticeye varacağını biliyorduk ama ne olacağını tahmin edemedik. Araştırmacılar bile net bir şey söyleyemediler. Toplumda bir hazırlık vardı. Bu ülkenin aklıselim yurttaşlarının gidişe dur demesi gerekiyordu. AKP dışında bütün yurttaşların gidişata dur demesi konusunda hem fikirdik. Üç partinin de söylemleri bir birinin benzerleriydi” seçim öncesi seçmenlerdeki sessizliğe dikkat çekti.

İnsanlar Cumhuriyetin Erdemlerinin Farkında

Hakkı Altınkaynak değerlendirmesinde, “Ötekileşmenin öne çıktığı ülkemizde yurttaşlarımız buna dur dediler. Yurttaşlar özenle izlediler gidişatı. Düzelir diye bekledikleri iktidarın gittikçe tek adam hakimiyetine, dediğim dedik düzenine dönüşmesi kaygısını yaşadılar. “Askeride, yargıyı da, üniversiteyi de okulları da ben yönetiyorum” dediklerini gördük.  Tek adam… 600 yıl padişahlık devri yaşamış bu ülkenin insanları tekrar sultanlık çağını geri getirmeyecekler. Cumhuriyetin erdemlerinin farkında bu insanlar. CHP’lisi, MHP’lisi ve HDP’lisi ile hep beraber bu gidişata dur denildi” ifadeleri ile vatandaşların tk adam kaygısı yaşadığını kaydetti.

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak’in recep Kenan arcılığı ile İTVHABER.COM’a yaptığı seçim değerlendirmesinde şu açıklamaları yaptı:

Seçim, Ülkenin Sahipsiz Olmadığını Hatırlattı

Birinci evreyi düzgünce geçtik. Şimdi Türkiye yeni bir aşmada… Kimseni burnu incinmeden bu ülkenin yurttaşları %85 oranda sadığa gittiler. Oylarını kullandılar. İtiraz edilmeyecek bir seçim sonucu geldi. Bu seçim, ülkenin sahipsiz olmadığını hatırlattı. Bütün partiler sandıklara ve oylarına sahip çıktılar.

Ataşehir’de 246 bin seçmen 802 sandıkta oy kullandı. Hiçbir sandıkta hiç kimseyi incitecek konuya müsaade etmedik. Hiçbir demokratik ülkede sandıklarda vatandaşların oyunun çalındığı konuşulmaz.  Bizde konuşuluyordu. Oylara sahip çıkmamız yönünde baskı yapılıyordu.

Bu ülkenin yurttaşları sandıklarda iradesini koymuştur. Uzlaşma kültürünü de işleterek ülkenin geleceğini belirleyecek çalışmaların yapılmasını istediler.

“Devletin Bütün Olanakları Kullanıldı”

Devletin bütün olanakları kullanılarak, algı yönetimi ile CHP’yi karalayarak girildi seçime. Cumhuriyet Halk Partisi ortalama %30 olarak bilinen sol oyların kendisine ait olan %25’ini almayı başardı. Önemli bir süreçten geçtik. Emeğimizin boşa gitmediğini gördük. Türkiye bir nefes aldı.

Baraj Kaygısıyla HDP’ye Emanet Oy… Geçmişte de MHP’ye Verildi

Barajı aşma kaygısı olan HDP’nin oyları kimden gidecek? CHP yerine başka bir parti olsaydı oyların çok daha büyük bir kısmı gidebilirdi. HDP’nin barajı geçme kaygısı olan vatandaşlarımızın emanet oyu var. Bu gün bir esnafımız; “5 oyumuzun ikisini barajı aşsın diye HDP’ye verdik. İyide yapmışız…” dedi. Ben de “sizin iradenizdir” dedim. Biliyorsunuz seçmenimiz bundan önceki seçimlerde de baraja takılmaması için Milliyetçi Hareket Partisi’ne de oy verdi.

CHP’yi Kimse Yok Sayamaz

Dünyanın birçok yerinde olmayan, Avrupa’nın birçok ülkesinin nüfusunda fazla olan 12 milyona yakın seçmenin oyunu alan 90 yılık bir parti olan CHP’yi kimse yok sayamaz. CHP’ye rağmen Türkiye’de çok önemli değişikliklerin olamayacağını herkes bilsin.

CHP’nin Ataşehir’de Oy Oranı %37

Cumhuriyet halk Partisi’nin Ataşehir’de oy oranı %37. Geçen seçimde AKP ile aramızda 20 bin oy fark vardı. Bu seçimde 1500’e düştü. CHP’den HDP’ye 10 binden fazla oy gitti. Birinci parti olmamız söz konusuydu. Bizim vatandaşlarımız ne zaman, nerede, ne yapacağını bilir. Emanet oyların sahibi yurttaşlarımızın seçim gelince, ellerini vicdanlarına koyarak oy kullanacaklarına inanıyorum.

Seçimde daha önce AKP’ye oy verip ellerini vicdanına koyup oyunu kullanan milyonlarca vatandaşımız var. CHP’nin sadece 400 bin oy eksiği var. Ama AKP’nin 3 milyondan fazla oy eksiği var. Vicdan ve izan sahibi insanların gidişata dur dediği oylar bunlar.

Koalisyonda Sağlıklı Kararların Ortaya Çıkacak

Bu sonuçlar koalisyon getirdi. Koalisyon, demokratik ülkelerde bütün kesimlerin uzlaşarak daha sağlıklı karalar alıp, ülkenin çıkarlarını koruduklarına inanıyoruz. Tek parti dönemlerinde genellikle; “Çoğunluk bende, ben istediğimi yaparım. Dediğim dedik…” oluyor. Ama koalisyonlarda farklı kesimlerdeki partilerin ortak noktada birleşmesi gerekiyor. Bu da sağlıklı kararların ortaya çıkacağını gösteriyor.

Yurttaşlarımızın Gösterdiği Onurlu Duruşa Minnettarız

Ataşehir’de ve Türkiye’de yurttaşlarımızın gösterdiği onurlu duruşa minnettarız. Siyaset sabır, kararlılık, emek, özveri ve zaman ister. Sabırlı ve özverili olursak ülkemizde gerçek demokrasinin tüm kural ve kurumlarının işleyeceği süreci yaşayacağız. Demokrasilerde temel dayanaklardan en önemlisi dengelerdir. Yasama, yürütme ve yargının, erkler ayrılığı ilkesini mutlaka olması gerekir. Kimsenin kimseden üstün olmadığı, birbirlerini denetleye bileyeceği mekanizmalar olması lazım.  Ülkemizde bunun hakim olacağına inanıyoruz.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.