Hoşgeldiniz  

Karneler ‘Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu’dan

admin | 23 Ocak 2015 | Ataşehir, Eğitim, Genel, Gündem, Manşet, Özel Haber A- A+

atasehir_karne_toren_528İlk dönemi tamamlanan 2014 – 2015 eğitim sezonu ara karnelerini Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu’ndan törenle alan öğrenciler sömestri 15 günlük tatiline girdi. 

Recep Kenan/itvhaber.com

yarıyılı tamamlanan 2014 – 2015 yılı eğitim sezonu karne töreni tüm yurtla birlikte Ataşehir’de de yapıldı. Ataşehir Kadriye Faik Koparan İlkokulu’nda düzenlenen ve Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu’nun katıldığı törenle öğrencilere 2014 – 2015 yılı eğitim sezonu yarıyıl karneleri verildi.

18 Milyon Öğrenci 15 Günlük Tatilde

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı I.Dönemi 23 Ocak 2015 Cuma günü karnelerini alan 18 milyon öğrenci 15 günlük Sömestr tatiline çıktı. Eğitim yılı programına göre 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı sömestr tatili 09 Şubat 2015 Pazartesi günü 18 milyon öğrencinin ders başı yapılması ile sona eriyor.

Ataşehir Kadriye Faik Koparan İlkokulu salonunda Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan 2014 – 2015 yılı eğitim sezonu yarıyıl karne törenine; Ataşehir kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Ataşehir Belediyesi Başkan Vekili ve Belediye Başkan Yardımcısı İlhami Yılmaz, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Kuzu, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Çocukları Karnelerine Göre Değerlendirmeyin

Karnelerini alan çocukların bazılarının az yada çok sevineceğini, bazılarının da üzüleceğini vurgulayarak açılış konuşmasına başlayan Kadriye Faik Koparan İlkokulu Müdürü Yaşar Yumak, velilere; “Karneler çocukların nasıl bir insan olduğunu değil, onların okul derslerindeki durumlarının nasıl olduğunu ortaya koyan bir belgedir. Bizler onları hayata yönelik her alanda yetiştirmeye çalışıyoruz”  dedikten sonra velilere, karnelerindeki notlara göre çocuklarını değerlendirmemelerini ve dışlayacak hareketlerden kaçınmalarını söyledi.

“İlkokullar Akademik Değerlendirme Kuşağı Değil”

İlkokulların Akademik değerlendirme kuşağı olmadıklarının altını çizdiği sözleri ile karne törenindeki konuşmasına başlayan Ataşehir İlçe Milli eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, sorunsuz ve verimli bir eğitim – öğretim yılı geçirmenin rahatlığını yaşadıklarını vurgulayarak; okul yönetimi ve idareciler olarak ilk yarıyı başarı ile tamamlamanın rahatlığını yaşıyoruz. Karneler çocuklarımızın akademik başarılarını gösterir. Velilerden çocuklarımızı karneleri ile yargılamamalarını rica ediyoruz. İlkokullar davranış, beceri kazandırma ve değerlendirme yerleridir” dedi.

“Önce Biz Okuyacağız. Öncü Olacağız…”

“Önce biz okuyacağız. Öncü olacağız… Sonra da çocuklarımızın kitap okumasına gerçek anlamda örnek olacağız” sözleri ile ikinci dönemle birlikte Ataşehir’deki okullarda kitap okuma programı başlatacaklarının haberini veren Ertuğrul Bilican, okul müdürleri ile birlikte kitap okumaya başlayacaklarını söyledi.

“Bağımlılıkla mücadele bağımsızlık mücadelesidir”

Okul müdürleri ve öğretmenlerle ayda bir kitap okuma etkinliğine başlayacaklarını söyleyen Ertuğrul Bilican, bağımlılıkla mücadeleye başlayacaklarını söylerken; bağımlılıkların arasında sanal bağımlılığın da dikkate alınacağını madde bağımlılığıyla birlikte internet bağımlılığı ile de mücadele edileceğini vurgularken; “Bağımlılıkla mücadele bağımsızlık mücadelesidir” dedi.

“Çocuklarınızla Vakit Geçirin”

Velilerden tatilde çocukları ile vakit geçirmelerini isteyerek söze başlayan Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, çocuklara da ders çalışmak yerine kitap okumalarını tavsiye etti. Çocuklarımızla vakit geçirmenin, eğlenmenin tatilin en güzel tarafı olduğunu vurgulayan Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu, bağımlılıkla mücadelenin velilerle birlikte sürdürüleceğini söyleyip; “Çocuklarımıza bu günden sahip çıkacağız. Elimizden gittikten sonra değil…  İyi aile, anne – baba, kardeş, yönetici, öğretmen olacağız. Çocuklarımız sosyal hayatta bu sıkıntıya düştükten sonra yapacak fazla bir şey kalmıyor” dedi.

Protokol konuşmalarından sonra İstanbul ve Türkiye genelindeki yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Zafer Karamehmetoğlu, Ertuğrul Bilican ve İlhami Yılmaz tarafından verildi.

Eğitime katkılarından dolayı Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican ve Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz’a öğrenciler tarafından teşekkür edilerek çiçek verildi.

Öğrenciler tarafından sergilenen halk oyunu ve şiir sonrası öğrencilere sınıflarda karneleri Ataşehir kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Ataşehir Belediyesi Başkan Vekili ve Belediye Başkan Yardımcısı İlhami Yılmaz, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak tarafından verildi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.